Skocz do zawartości

czym czyscic model po locie spalinowka?

levy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

według mnie płyn do mycia naczyń to chyba jeden z lepszych środków na tłusty model :D Ja na początku używałem denaturatu ale strasznie nieprzyjemnie pachniał model :D i przerzuciłem sie na płyn do mycia naczyń :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

No cóż denaturat bardzo dobrze myje ale podczas jazdy do domu" moja kierownik lotów" i zresztą słusznie narzekała na smród w aucie .Przerzuciłem się na płym do mycia okien i oczywiście ręczniki papierowe i po kłopocie ,choć od czasu do czsu w modelarni gruntowne czyszczenie "rumem"

Opublikowano
P.S. Nie cierpię czyścić modeli :evil:

Pół biedy jak olej syntetyk, lub powierzchnia inna niż folia. Najgorzej jak latam na 80/20 i mam model pokryty folią, to jest chyba najgorsze możliwe połączenie :evil:

Opublikowano
P.S. Nie cierpię czyścić modeli :evil:

Pół biedy jak olej syntetyk, lub powierzchnia inna niż folia. Najgorzej jak latam na 80/20 i mam model pokryty folią, to jest chyba najgorsze możliwe połączenie :evil:

wlasnie dlatego pytam bo mam teraz 80/20 caly srodek auta upaćkany w tym

Opublikowano

witam

ja uzywam plynu domycia naczyn , nie ma lepszego sposobu na tluszcze ...

no oczywiscie "Rum " obowiazkowo Szczepan :wink: na przeczyszczenie powiezchni gardla jest wskazany , ja uzywam tego Austrijackiego Stroh 80 procent ..wszystko rozpuszcza no i dezynfekuje przy okazji :wink: :mrgreen:

Opublikowano
wlasnie dlatego pytam bo mam teraz 80/20 caly srodek auta upaćkany w tym

To weź jakąś szmatę! W życiu bym na tapicerkę spaliny nie położył "ot tak" :-) No i obowiązkowo mycie po lotach Mr. Muscle ;-)

Opublikowano

Jak foli nie ruszy ??? To umyj chińczyka jakiegoś acetonem to zobaczysz jakie piękne zacieki będziesz mieć, kiedyś pobrudziłem cos klejem przy składaniu modelu i akurat aceton był pod ręka to wyszla piękna czerwona plama. Folii dobrej jakosci pewnie nie ruszy ale z tanimi bym uważał, polecam zrobić próbe gdzieś w mało widocznym miejscu.

A sam myję obecnie modele "Pianką do mycia szyb":) dobrze nasionka olejem dwa potarcia ręcznikiem papierowym i model cacy. :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.