levy Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Do tej pory czyscilem model zwykla szmatka. Czy jest jakis lepszy sposob na pozbycie sie resztek z paliwa na calym modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 spirytus techniczny, taki biały denaturat bardzo ładnie odtłuszca i czyści model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptasiek Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Polecam płyn do mycia szyb .Ja używam najtanszego z marketu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levy Opublikowano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 wystarcza reczniki papierowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 rozpuszczalnik ekstrakcyjny i zwykla szmatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Ja mieszalem denaturat z plynem do mycia szyb- takim najtanszym. Potem pozostalem przy samym denaturacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 ja myje benzynę ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 ...płyn do mycia szyb z supermarketu (od razu rozpylacz) i ręczniki papierowe na świeżo, zaraz po lotach, w zupełności wystarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 według mnie płyn do mycia naczyń to chyba jeden z lepszych środków na tłusty model Ja na początku używałem denaturatu ale strasznie nieprzyjemnie pachniał model i przerzuciłem sie na płyn do mycia naczyń :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 No cóż denaturat bardzo dobrze myje ale podczas jazdy do domu" moja kierownik lotów" i zresztą słusznie narzekała na smród w aucie .Przerzuciłem się na płym do mycia okien i oczywiście ręczniki papierowe i po kłopocie ,choć od czasu do czsu w modelarni gruntowne czyszczenie "rumem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Najtańszy płyn do mycia szyb, do tego zwykłe ręczniki papierowe. Myk-myk i model lśni :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Ja czyszczę tak samo jak Doman - płyn do mycia szyb + ręczniki papierowe. P.S. Nie cierpię czyścić modeli :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 P.S. Nie cierpię czyścić modeli :evil: Pół biedy jak olej syntetyk, lub powierzchnia inna niż folia. Najgorzej jak latam na 80/20 i mam model pokryty folią, to jest chyba najgorsze możliwe połączenie :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levy Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 P.S. Nie cierpię czyścić modeli :evil: Pół biedy jak olej syntetyk, lub powierzchnia inna niż folia. Najgorzej jak latam na 80/20 i mam model pokryty folią, to jest chyba najgorsze możliwe połączenie :evil: wlasnie dlatego pytam bo mam teraz 80/20 caly srodek auta upaćkany w tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 aceton-swietnie myje a model nie smierdzi ze wzgledu na szybkie parowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Pniewski Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 witam ja uzywam plynu domycia naczyn , nie ma lepszego sposobu na tluszcze ... no oczywiscie "Rum " obowiazkowo Szczepan :wink: na przeczyszczenie powiezchni gardla jest wskazany , ja uzywam tego Austrijackiego Stroh 80 procent ..wszystko rozpuszcza no i dezynfekuje przy okazji :wink: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 wlasnie dlatego pytam bo mam teraz 80/20 caly srodek auta upaćkany w tym To weź jakąś szmatę! W życiu bym na tapicerkę spaliny nie położył "ot tak" :-) No i obowiązkowo mycie po lotach Mr. Muscle ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 ...ale z tym acetonem to tak z "czuciem", bo żre wszystko :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 folii nie rusze serw tez nie... ja nei mialem jeszcze przygod :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Jak foli nie ruszy ??? To umyj chińczyka jakiegoś acetonem to zobaczysz jakie piękne zacieki będziesz mieć, kiedyś pobrudziłem cos klejem przy składaniu modelu i akurat aceton był pod ręka to wyszla piękna czerwona plama. Folii dobrej jakosci pewnie nie ruszy ale z tanimi bym uważał, polecam zrobić próbe gdzieś w mało widocznym miejscu. A sam myję obecnie modele "Pianką do mycia szyb":) dobrze nasionka olejem dwa potarcia ręcznikiem papierowym i model cacy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.