pawel_244 Opublikowano 23 Października 2007 Opublikowano 23 Października 2007 Mam pytania odnosnie wytycznych aby wziac udzial w zawodach ESA, chodzi oto czy skrzydla modelu musza miec profil? Czy moga byc plaskie wykonane z depronu i wzmocnione dzwigarem z rurki weglowej? JAk wyglada sprawa malowania modelu? Musi byc pomalowany zgodnie z barwami danego typu samolotu np MUSTANG P51D ?
meteor Opublikowano 23 Października 2007 Opublikowano 23 Października 2007 myślę że tutaj znajdziesz odpowiedź, a dokładniej model musi być półmakietą rzeczywistego samolotu myśliwskiego wyprodukowanego w latach 1935 – 1945.Jeżeli jest to model prototypu to orginał musiał latać w danym okresie i musiano wyprodukować go min.50szt. więc pomalowany musi być zgodnie z oryginałem, bynajmniej chodzi o to aby go przypominał
pawel_244 Opublikowano 23 Października 2007 Autor Opublikowano 23 Października 2007 Regulamin to akurat mam, dziwi mnie to ze nikt nie robi podwozia
pacek Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 dziwi mnie to ze nikt nie robi podwozia a po co
pawel_244 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Opublikowano 24 Października 2007 Intresuje mnie jeszcze kwestia czy moze byc skrzydlo bez profilu, tzn plaskie ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.