begginer_rc Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam Mam taki oto mały problem otóż zmontowałem zestaw składający się z: Silnik Turnigy 3536 Regulator Turnigy Plush 60 A Pakiet 3S Nano-tech 4500 (35-50c) Odbiornik Corona RP8D1 wszystko fingiel nówka i i kiszka. Zestaw ciekawy ale strasznie sieje/zakłóca mi regulator. Testowałem z innym odbiornikiem, nadajnikiem i wszystko wskazuje na regulator, Czy te regulatory tak mają (dodam iż jest to już mój drugi i jest to samo). Nadajnik położony na ziemi w odległości 50 metrów od modelu powoduje że telepie serwami oraz odpala silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Bo kładziesz nadajnik na ziemi. Antena powinna być od niej możliwie daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
begginer_rc Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 No to zakładam że te 50 metrów od modelu (aparatura na ziemi to utrata zasięgu o ile dobrze rozumuje). Czy w powietrzu bedzie inaczej jak zasięg straci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 W powietrzu zasięg powinien być dużo większy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
begginer_rc Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Dodam jeszcze że miałem przypadek iż w powietrzu na niewielkiej wysokości silnik przerywał.Na większej wysokości niestety sam sobie dodał gazu i spadł niekontrolowany miałem wtedy max 700 metrów od bazy a na innej Coronie robiłem 1000.. Jednocześnie napisałem do sklepu gdzie go kupiłem i tam też szukam pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 A próbowałeś zmienić położenie odbiornika względem regla? Oddalenie ich od siebie może poprawić zasięg i zmniejszyć zakłócenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi