Tytan Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam. Co sądzicie o tym zestawie ?,czy to rzeczywiście tańszy odpowiednik Turnigy Plush. Zastanawiam się czy warto ten regulator kupić,atrakcyjna cena. Link: http://allegro.pl/regulator-obrotow-aeolian-evolution-60a-programato-i2484580534.html
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zakupiłem ten regulator i wczoraj mogłem sprawdzić w locie - wszystko OK. Ale nie obyło się bez przerażających niespodzianek... Gdy go kupiłem od razu przystapiłem do programowania na pakiecie 4s. Podłączyłem regul. do karty, minus pakietu z minusem karty, plus pakietu za plu...i jak nie rypnęło w tym momencie!!! Przeskok iskry jak w spawaniu z bardzo podobnym rykiem gdy ustawione jest za dużo amperów. Oba goldy usmażone, kciuk osmolony, a ile strachu. Nie wiem co to było ale nic więcej nie wydarzyło się. Ze strachem podłaczyłem tym razem pakiet 3s i wszystko działało jak należy. Na karcie jest jednak błąd - w opcji hamulca - by był włączony musisz "odhaczyć" "of", a nie normalnie "on". W pozycji "on" jest wyłączony. Gdy wczoraj latałem - a było gorąco - to po skończonych lotach silnik był bardzo gorący natomiast pakiet i regulator wcale. Działo sie to przy poborze 39A, 608W i ciągu statycznym 2400g przy masie modelu 1600g.
d.a.r.o. Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Czy mógłbys sprawdzić Startup Mode w opcji Super Soft? Szukam regla do heli i zależy mi na jak najpłynniejszym starcie.
Irek M Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Do wyboru mam : Normal Soft Very Soft. Tylko czy odróżnię te ustawienia?
d.a.r.o. Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Jakie są opcje to ja wiem Chodzi mi o to czy w praktyce jest to soft start podobny do tego jaki jest w regulatorach align'a. - tak wygląda
Irek M Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Jakie są opcje to ja wiem Chodzi mi o to czy w praktyce jest to soft start podobny do tego jaki jest w regulatorach align'a. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=drxO02UwMoM&feature=related - tak wygląda Gdy ustawiłem tylko pozycję Very Soft to nie odniosłem wrazenia by start był wolniejszy, tak samo na Soft. Ale gdy do tego jeszcze przełączyłem na Govener Mode - On - wtedy wydawało mi się , że ciut wolniejszy jest start. Ale mogło to być tylko złudzenie.Czy w ogóle dostrzegłbym różnice na "lotniczym" napędzie? Może dopiero z przekładnią powinna być zauważalna? Co mogłem to zrobiłem .
Rekomendowane odpowiedzi