Tytan Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam. Co sądzicie o tym zestawie ?,czy to rzeczywiście tańszy odpowiednik Turnigy Plush. Zastanawiam się czy warto ten regulator kupić,atrakcyjna cena. Link: http://allegro.pl/regulator-obrotow-aeolian-evolution-60a-programato-i2484580534.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Zakupiłem ten regulator i wczoraj mogłem sprawdzić w locie - wszystko OK. Ale nie obyło się bez przerażających niespodzianek... Gdy go kupiłem od razu przystapiłem do programowania na pakiecie 4s. Podłączyłem regul. do karty, minus pakietu z minusem karty, plus pakietu za plu...i jak nie rypnęło w tym momencie!!! Przeskok iskry jak w spawaniu z bardzo podobnym rykiem gdy ustawione jest za dużo amperów. Oba goldy usmażone, kciuk osmolony, a ile strachu. Nie wiem co to było ale nic więcej nie wydarzyło się. Ze strachem podłaczyłem tym razem pakiet 3s i wszystko działało jak należy. Na karcie jest jednak błąd - w opcji hamulca - by był włączony musisz "odhaczyć" "of", a nie normalnie "on". W pozycji "on" jest wyłączony. Gdy wczoraj latałem - a było gorąco - to po skończonych lotach silnik był bardzo gorący natomiast pakiet i regulator wcale. Działo sie to przy poborze 39A, 608W i ciągu statycznym 2400g przy masie modelu 1600g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Czy mógłbys sprawdzić Startup Mode w opcji Super Soft? Szukam regla do heli i zależy mi na jak najpłynniejszym starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Do wyboru mam : Normal Soft Very Soft. Tylko czy odróżnię te ustawienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jakie są opcje to ja wiem Chodzi mi o to czy w praktyce jest to soft start podobny do tego jaki jest w regulatorach align'a. - tak wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jakie są opcje to ja wiem Chodzi mi o to czy w praktyce jest to soft start podobny do tego jaki jest w regulatorach align'a. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=drxO02UwMoM&feature=related - tak wygląda Gdy ustawiłem tylko pozycję Very Soft to nie odniosłem wrazenia by start był wolniejszy, tak samo na Soft. Ale gdy do tego jeszcze przełączyłem na Govener Mode - On - wtedy wydawało mi się , że ciut wolniejszy jest start. Ale mogło to być tylko złudzenie.Czy w ogóle dostrzegłbym różnice na "lotniczym" napędzie? Może dopiero z przekładnią powinna być zauważalna? Co mogłem to zrobiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Dzięki serdeczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi