piotrp Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Panie, Panowie i mieszańcy! Nie cierpię telefonów komórkowych! Nie podam przyczyn, by nie wywołać dyskusji "za i przeciw". Względy zawodowe zmuszają mnie do posiadania i używania komórki. Jednak często leży wyłączona (cały urlop, wiele weekendów itd.). Doceniam jednak dodatkowe funkcje aparatu telefonicznego i brakuje mi ich po jego wyłączeniu. Czy istnieje urządzenie,które nie jest telefonem, a posiada możliwość conajmniej odtwarzania muzyki, robienia zdjęć i ich wyświetlania? Taka MP4 z aparatem fotograficznym, najlepiej o gabarytach niewielkich. Z lamerskim pozdrowieniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Telefon z wyjętym SIM-em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Telefon z wyjętym SIM-em No tak Jednak czy jest coś mniejszego? I czy po wyjęciu karty telefon nadal sieje falami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Iphona chyba Ci nie polecę po do każdego zrobionego zdjęcia dodaje pozycję satelitarną określającą miejsce zrobienia zdjęcia MP4 z aparatem to jeszcze nie widziałem. Z wyjętą kartą i tak masz możliwość wybrania 112 więc telefon sieje falami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jeśli włączony zostanie tryb samolotowy to chyba nie sieje. Na pewno nie zakłóca pracy odbiornika ( sprawdzone ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Iphona chyba Ci nie polecę po do każdego zrobionego zdjęcia dodaje pozycję satelitarną określającą miejsce zrobienia zdjęcia To jestem 100 lat za murzynami, nie wiedziałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Też nie wiedziałem dopóki nie podali w mediach że jednego z poszukiwanych działaczy Anonymus zamknęli po tym jak opublikował swoje zdjecie z Iphona w sieci a które zawierało dokładną pozycję satelitarną dodaną przez telefon podczas jego wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Wpisałem w google i jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jeśli masz "tryb samolotowy", to telefon po jego włączeniu będzie posiadał fszystkie funkcje, poza tą, do której został wynaleziony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Polecam iPhone4 tak jak poprzednicy pisali tryb samolot i jesteś wolny od sieci a wszystkie funkcje działają rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Obecnie chyba prawie wszystkie nowe telefony (nie tylko iPhone 4) posiadają funkcję "samolot". Podobnie sprawa ma się z zapisywaniem współrzędnych miejsca w którym było zrobione zdjęcie (oczywiście dotyczy to telefonów z GPS). Nie wiem jak w IPhone, ale zazwyczaj w innych telefonach tę opcję można wyłączyć, a raczej odwrotnie - trzeba ją włączyć, aby z niej skorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jeżeli ma być tanie to nadgryzione jabłko odpada ( ciekawe kto je ugryzł ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 W wiekszosci przypadkow niestety te wszystkie MP4 i inne Ipody posiadaja slaby aparat... Chyba, ze chcemy tylko cos uwiecznic, ale niekoniecznie w najlepszej jakosci - to jak najbardziej ww. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzdam Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Telefony też nie mają wybitnych aparatów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Na pewno o wiele lepsze od MP4 itd. Z reszta wiekszosc "dzisiejszych" telefonow ma juz takie aparaty, ze nie jedna cyfrowka moze sie schowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Z reszta wiekszosc "dzisiejszych" telefonow ma juz takie aparaty, ze nie jedna cyfrowka moze sie schowac. To się uśmiałem. Dałeś się nabrać na "chłyt marketingowy". MPixJak można porównać matrycę, która jest wielkości główki od szpilki z czymkolwiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Używam Nokię X2. Ma wystarczający dla moich codziennych (niemodelarskich) potrzeb aparat (służy mi często zamiast notatnika, np. zamiast coś zapisywać, notować strzelam fotkę), radio grające z głośników bez słuchawek (dla mnie bardzo przydatne). I ma tryb samolotowy. Dziękuję Panowie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Co nie zmienia faktu Robercie, ze sa telefony z wyzszej polki, ktore robia zdjecia lepsze od niejednej cyfrowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Ehh, aparat to nie tylko matryca ale optyka. Mam już dość starego nikona D60 10.2mpx i robi takie zdjęcia że telefony im do pięt nie doskakują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Nikon D-60 ma matrycę o rozmiarach 23,6 x 15,8 mm Matryca Samsung Galaxy S3 to kwadracik coś koło 4x5mm I tyle w temacie. Reszta jest konsekwencją wielkości matrycy. Ciekawe porównanie aparatu z Galaxy S2/S3 w obu jest ta sama 8Mpix matryca do starej lustrzanki 4Mpix. Aparat w telefonie to dobra rzecz, jak nie ma się pod ręką aparatu. Lepsze jakieś zdjęcie niż żadne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi