tomyy29 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Poruszyłem się, gdyż kiedyś miałem przyjemność (a tak naprawdę przerażenie) siedzieć za sterami poczciwego Antka. http://www.polska-zbrojna.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16234:-wojsko-rezygnuje-z-kultowego-samolotu-an-2&catid=52:siy-powietrzne&Itemid=167 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A ja nawet mialem okazje leciec w Pruszczu Gdanskim na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Siedziałem za sterami w czasie lotu..... masakra zmieszana z rewelacją i z domieszką cichego żegnania się z całym światem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 No tego, ze w czasie lotu, to nie dodales wczesniej, a ja chcialem sie pochwalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 :angry: :angry: Teraz to się wkurzyłem :angry: :angry: Jakiś czas temu był "drużynowy konkurs" na temat lotnictwa, głównie związany z PZL Mielec. Było pytanie- "jakich samolotów produkowanych w Mielcu aktualnie używa wojsko Polskie? Wymień 2." Zastanawiałem się z kolegami czy powiedzieć AN-2 i Bryza czy TS-11 Iskra i Bryza. Wybraliśmy pierwszą opcję. I jakiś uczony doktor powiedział, że antki zostały wycofane i wersja 2 jest poprawna. Co prawda konkurs i tak wygraliśmy, ale ***************************! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Siedziałem za sterami w czasie lotu..... masakra zmieszana z rewelacją i z domieszką cichego żegnania się z całym światem szczepionki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A co w zamian ? Bryza ? Skytruck ? CASA ? PS. W tekscie jest jakas informacja o tym że MLP w Krakowie ma dostac latającego AN2. Ciekawe http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/4655?t=Wojsko-rezygnuje-z-kultowego-samolotu-An-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 szczepionki? Szczepionki by się przydały, ale wtedy byłem 16 letnim młodzieńcem i nie spożywałem "szczepionek" Po wylądowaniu i wyjściu z samolotu nogi trzęsły mi się jak galareta, ale po 15 minutach pragnąłem powtórzyć tą przygodę. I tak zostało do dnia dzisiejszego... Znajomy który organizował takie rzeczy niestety zmarł w tragicznych okolicznościach i więcej taka okazje mi się nie nadarzyła. Dziś latam rc bo tylko to mi pozostało.... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dziś latam rc bo tylko to mi pozostało.... Może czas spróbować jeszcze raz wrócić do normalnego lotnictwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Niestety "byt" w naszym kochanym kraju pozwala zaledwie na marzenia i zostaje tańsza alternatywa......niestety.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Cześć Ich pamięci ("kochanych Antosów"). Oby jeszcze długo w cywilu polatały. Na "Wiedeńczyku" miałem okazję holować rękaw. Ponad cztery godziny nad poligonem morskim w Wicku...... Ech gdzie te czasy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Niestety "byt" w naszym kochanym kraju pozwala zaledwie na marzenia i zostaje tańsza alternatywa......niestety.... Pomyśl o szybowcach lub o np. paralotniach. Te ostatnie w zasięgu przeciętnego zjadacza chleba. Licencja k. 2 tysięcy (robi się etapami po ok. 500zł) jakaś używka z kategorii DHV 1-2 z osprzętem za 5 tysięcy i na górkę lub do wyciągarki. Wymagania zdrowotne prawie zerowe. Sam widziałem faceta ponad 7# na karku jak wariował pod chmurką. Można polatać całkiem tanio i u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dziś rzy okazji akcji szczepionek dla lisów odbyłem swój prawie 5 godzinny lot Antkiem, rewelacja w sobotę powtórka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi