cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam, mam problem ze swoją cessna reely, otóż włączając nadajnik następnie podpinając aku silnik zaczyna się lekko ruszać, drążki nie działają, nic kompletnie nic. Z regulatora podejrzewam wydobywają się sygnały dźwiękowe (piknięcia co 1 sek). Próbowałem zbindować ale coś nie idzie odbiornik się nie świeci, nawet jak wciskam przycisk do bindowania. Na aparaturze świecą się obydwie lampki (baterie naładowane). Pozdro
Pacza Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam, mam problem ze swoją cessna reely, otóż włączając nadajnik następnie podpinając aku silnik zaczyna się lekko ruszać, drążki nie działają, nic kompletnie nic. Z regulatora podejrzewam wydobywają się sygnały dźwiękowe (piknięcia co 1 sek). Próbowałem zbindować ale coś nie idzie odbiornik się nie świeci, nawet jak wciskam przycisk do bindowania. Na aparaturze świecą się obydwie lampki (baterie naładowane). Pozdro A co to za regulator?
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Kupiłem zestaw Cessna Reely RTF i jest to firmowy (tak podejrzewam) oryginalnie zapakowany regiel Spakowany w czarną termokurczkę z nieb kablami, nie podpisany.
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ja jednak myślę, że problem leży w odbiorniku. Regiel pika, bo nie ma sygnału. Może podpiąłeś wtyczkę wtyczkę do odbiornika?
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Też sądzę że to odbiornik, nie pali się w nim ta lampka czyli jakby wgl. nie działał.wszystko raczej dobrze podpięte.
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Spróbuj podpiąć do niego jakiś inny regiel, albo 4xni-mh i zobacz czy coś się zaświeci. Oczywiście + (czerwony kabel) w środkowy pin, a - (czarny/brązowy kabel) w dolny pin.
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Regulator musi być specjalny? (silnik chyba 3f) mam na stanie regiel Red Brick 25A, nada się?
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tak. Chodzi tylko o to, żeby był BEC/UBEC. Większość małych regulatorów ma go wbudowanego.
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Problem leży po stronie odbiornika. Jest to odbiornik 6ch Reely. Co z nim zrobic żeby zaczął chodzić i jak go zbindować
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 A podłaczyłeś jakieś inne zasilanie do niego, tak jak Ci wcześniej mówiłem?
cunioo Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Tak, nic to nie dalo, podlaczylem odbiornik z asw 28 i wszystko smiga.
cunioo Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Panowie a jakie powinno być napięcia z regla na odbiornik bo u mnie jest czerwony z czarnym + 4.99, biały z czarnym 0.00, czerwony z białym 4.37 to chyba coś nie tak moim zdaniem bo biały nie powinien być z czarnym 4.37 ,bo tak mam w ASW ale może się mylę i tak jak mam włączoną apkę i lipola i kilkukrotnie wsadzając i wyjmując wtyczkę do odbiornika to silnik się włącza na 30 sek na max obroty i się wyłącza czy to może być tak że nie jest zbindowany tylko pika i śmigło drży a jak wezmę gaz na maxa i podłącze pakiet to piknie 3 razy i dalej pika pojeduyńczo jak by czekało na sygnał a może źle podpięty silnik
mirolek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Czy podpinając pakiet drążek gazu masz w nadajniku ustawiony na minimum? Takie pikanie to może być informacja, że gaz jest przesunięty i regiel zabezpiecza przed "spontanicznym" uruchomieniem silnika. Może też być tak, że regiel wszedł w tryb programowania i należy przesunąć gaz na Max a potem na MIN i zakończyć programowanie. ms
szpachla Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A czy odbiornik daj jakieś sygnały życia? Ma to jakąś diodę? Miga, świeci? Pikanie regla to zazwyczaj jak nie wykrywa odbiornika.
f-150 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Równie dobrze może być uszkodzony BEC w regulatorze.Podłącz zasilanie 4,8-6V do odbiornika.W tedy będzie wiadomo co jest zepsute.
GEX999 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Równie dobrze może być uszkodzony BEC w regulatorze.Podłącz zasilanie 4,8-6V do odbiornika.W tedy będzie wiadomo co jest zepsute. Zalecam przeczytanie wątku od początku, a dopiero potem pisanie odpowiedzi. (posty #6- #11)
Rekomendowane odpowiedzi