cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam, mam problem ze swoją cessna reely, otóż włączając nadajnik następnie podpinając aku silnik zaczyna się lekko ruszać, drążki nie działają, nic kompletnie nic. Z regulatora podejrzewam wydobywają się sygnały dźwiękowe (piknięcia co 1 sek). Próbowałem zbindować ale coś nie idzie odbiornik się nie świeci, nawet jak wciskam przycisk do bindowania. Na aparaturze świecą się obydwie lampki (baterie naładowane). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam, mam problem ze swoją cessna reely, otóż włączając nadajnik następnie podpinając aku silnik zaczyna się lekko ruszać, drążki nie działają, nic kompletnie nic. Z regulatora podejrzewam wydobywają się sygnały dźwiękowe (piknięcia co 1 sek). Próbowałem zbindować ale coś nie idzie odbiornik się nie świeci, nawet jak wciskam przycisk do bindowania. Na aparaturze świecą się obydwie lampki (baterie naładowane). Pozdro A co to za regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Kupiłem zestaw Cessna Reely RTF i jest to firmowy (tak podejrzewam) oryginalnie zapakowany regiel Spakowany w czarną termokurczkę z nieb kablami, nie podpisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Ja jednak myślę, że problem leży w odbiorniku. Regiel pika, bo nie ma sygnału. Może podpiąłeś wtyczkę wtyczkę do odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Też sądzę że to odbiornik, nie pali się w nim ta lampka czyli jakby wgl. nie działał.wszystko raczej dobrze podpięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Spróbuj podpiąć do niego jakiś inny regiel, albo 4xni-mh i zobacz czy coś się zaświeci. Oczywiście + (czerwony kabel) w środkowy pin, a - (czarny/brązowy kabel) w dolny pin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Regulator musi być specjalny? (silnik chyba 3f) mam na stanie regiel Red Brick 25A, nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Tak. Chodzi tylko o to, żeby był BEC/UBEC. Większość małych regulatorów ma go wbudowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Problem leży po stronie odbiornika. Jest to odbiornik 6ch Reely. Co z nim zrobic żeby zaczął chodzić i jak go zbindować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 A podłaczyłeś jakieś inne zasilanie do niego, tak jak Ci wcześniej mówiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Tak, nic to nie dalo, podlaczylem odbiornik z asw 28 i wszystko smiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No to odbiornik do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Panowie a jakie powinno być napięcia z regla na odbiornik bo u mnie jest czerwony z czarnym + 4.99, biały z czarnym 0.00, czerwony z białym 4.37 to chyba coś nie tak moim zdaniem bo biały nie powinien być z czarnym 4.37 ,bo tak mam w ASW ale może się mylę i tak jak mam włączoną apkę i lipola i kilkukrotnie wsadzając i wyjmując wtyczkę do odbiornika to silnik się włącza na 30 sek na max obroty i się wyłącza czy to może być tak że nie jest zbindowany tylko pika i śmigło drży a jak wezmę gaz na maxa i podłącze pakiet to piknie 3 razy i dalej pika pojeduyńczo jak by czekało na sygnał a może źle podpięty silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Czy podpinając pakiet drążek gazu masz w nadajniku ustawiony na minimum? Takie pikanie to może być informacja, że gaz jest przesunięty i regiel zabezpiecza przed "spontanicznym" uruchomieniem silnika. Może też być tak, że regiel wszedł w tryb programowania i należy przesunąć gaz na Max a potem na MIN i zakończyć programowanie. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A czy odbiornik daj jakieś sygnały życia? Ma to jakąś diodę? Miga, świeci? Pikanie regla to zazwyczaj jak nie wykrywa odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Równie dobrze może być uszkodzony BEC w regulatorze.Podłącz zasilanie 4,8-6V do odbiornika.W tedy będzie wiadomo co jest zepsute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Równie dobrze może być uszkodzony BEC w regulatorze.Podłącz zasilanie 4,8-6V do odbiornika.W tedy będzie wiadomo co jest zepsute. Zalecam przeczytanie wątku od początku, a dopiero potem pisanie odpowiedzi. (posty #6- #11) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi