Skocz do zawartości

Naped smiglowy do roweru

elektron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakis czas temu natknalem sie na youtube na film gdzie amerykance mieli na plecach cos ala pomniejszona motolotnie i siedzac na rowerze uzyskiwali calkiem pokazne predkosci. Szukalem w interniecie jakis rysunkow pogladowych jak to zrobili i jakie silniki wykorzystali ale niestety nic nie znalazlem:(

Moze Wy macie jakis pomysl jak takie cudo zrobic ?

Opublikowano

ja widziałem jak dali sobie silniki odrzótowe(2) NA BAGARZNIK...TO DOPIERO FAJNIE JECHAŁO...I DŁUGO JECHAŁ NORMALNIE PODROGACH...MIAŁ ZBIORNNIKI PALIWA W RAMIE I WOGÓLE...A TEN DZIWIĘK :) :wink: :mrgreen: :devil:

Opublikowano

opmazyc fajna sprawa :D Ja raczej szukam rozwiazan low cast :D W sumie juz przestali u mnie na wsi mowic na mnie swir ( przez modele) to musze ludziskom sprawic nowy temat do rowmow :D Myslalem nad silnikiem od kosiarki+smiglo samolotowe+ jakis konkretny stelaz na plecy

Opublikowano

Jeździłem rowerem na którym zamontowany był na bagazniku silnik MVVS 35cm benzynka. może nie była to wielka rewelacja, bo ruszyć trzeba było o własnych siłach, ale po prostej bujało się do 60km/h.

Znajomy który uczył mnie latać nie miał zastosowania do w/w silnika to znalazł :D

Opublikowano

Też słyszałem o tych silnikach "odrzutowych" na rowerach, łódkach, samochodach, wózkach itp.

Ładowali na bagażnik ale nie silniki odrzutowe jak pisze Marcinmb a silniki pulsacyjne i to najczęściej w wersji bezzaworowej - różnica spora bo taki silnik pulsacyjny, przynajmniej dla niektórych to można rzec - zerowy koszt :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.