attyla Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Miałem dziś mmała kraksę w trakcie latania easy gliderem w pewnym momencie złożyły mi sie skrzydła , czy moge zastosować zamiast rurki węglowej rurką z aluminium o takiej samej srednicy ? obciążałem ją dość mocno i rurka wytrzymywała to bez problemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Możesz takiej użyć ale na moje warto w nią wsadzić pręt węglowy - odpowiedniej srednicy i zalać to żywicą np. epidianem. Czasem stosuje się rurki mosiężne wypełnione węglem i zalane żywicą dla mniejszej masy. Ciężko stwierdzić czy same alu wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Ten dźwigar musi wytrzymać dość duże siły. Tak wyglądająskrzydła przy "strzale" z holu gumowego.Podobnie przy wyjścviu z pętli. Zdaje się że taka rura jest do kupienia. Jeśli nie, lub nie chcesz kupować zrób, tak jak mówi malinn. Nawiasem, ciekaw jestem jak złamałeś taką rurę i co ze skrzydłami? Bez szwanku? Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Sam niewiem jak to sie stało jakos nigdy nie przyszło mi do głowy oglądać rurkę bądź co bżdź z włókna węglowego , po prostu w czasie lotu lekkie nurkowanie podciagam do góry a tu skrzydła składaja sie w literę U , ladowanie dość twarde dziób się urwał ale wiekszych strat brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.