hubert_tata Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam Potrzebuję porady, jakie serwa klasy budżet zastosować w modelu o rozpiętości 2,4m i wadze około 8kg. To jeszcze daleki projekt, ale bardzo pracochłonny ( i raczej drogi), ale nie chcę wydawać niepotrzebnie forsy na extra wyposażenie. Powiedzmy, że będzie to wielosilnikowy bombowiec - czyli taki trochę droższy trenerek. Sądzę, że serwa nie będa bardzo obciążone, ani nie muszą być szybkie - ważne, żeby były dostępne w HK, no i tanie (absolutnie do 10$/szt) aczkolwiek niezawodne. A "zużycie" jakie planuję to: lotki (2szt); klapy (4 szt ); wysokość (raczej 2 szt); kierunek (2szt) Edit: W mniejszych modelach (max 5kg) używałem/używam coś w stylu Hextronik HX 5010 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__3743__HXT_6_9kg_39_2g_16sec_Twin_bearing_servo.html (może jakoś inaczej się nazywają, ale kiedyś były to te najtańsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Dlaczego nie chcesz pozostać przy tych co wymieniłeś w poście? Moim zdaniem wystarczą w zupełności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dlaczego nie chcesz pozostać przy tych co wymieniłeś w poście? Moim zdaniem wystarczą w zupełności. Nie mówię nie. Kiedyś przeszedłem z Hitec HS422 na tanie "wynalazki" i się sprawdziły, a czas płynie, więc może są teraz jeszcze inne dobre i tanie serwka, których nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Polecam serwa HXT 12 MG. Sam używam około 20 szt. Mocne bo przy 6v 15kg no i metalowe koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Polecam serwa HXT 12 MG. Sam używam około 20 szt. Mocne bo przy 6v 15kg no i metalowe koła. Rob, nie mogę takiej nazwy znaleźć w HK Czy chodzi o takie Hextronik HX 12K ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2__HXT_10kg_Servo_metal_gear_55g_10kg_16sec.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi