hubert_tata Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 co mnie nie dziwi bo i co ma w nich piszczec Ma i to jak najbardziej-piszczy sam silnik, pobierając przy tym całkiem spory prąd Piszczeniem komunikuje się z tobą regulator. Instrukcja regulatora, trochę wprawy i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Nie no instrukcja to podstawa - robie wszystko zgodnie z nia i nic tam jest podane co jesli nie piszczy ale to nie pomaga dlatego pytam bo mi sie pomysly koncza a siedze nad tym caly dzien, chcialem dzis wstawiac elektronike i w niedziele polatac bo pogoda ma byc u nas sloneczna mrozna ale sloneczna sniegu nie ma a tu moje misterne plany nie wychodza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Czy te przełączniki to od wyboru pakietu (2czy 3 cele )? Czy też włącznik/wyłącznik regla ? Bo jeśli to drugie to w tej pozycji raczej nie zadziała:( A i jeśli to wyłącznik regla ,to pamiętaj ,że baterii on nie rozłączą i trzeba to robić ręcznie ,bo inaczej bateria kaput. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Obróć regle i napisz co to jest za marka regulatrów Tomek ma rację te włączniki są na pozycji wyłaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 wylaczniki to dla trybu heli 50% thortle zeby wirnik nie stanol tu musza byc wylaczone, a regle tez modelkrafta prawde mowiac nie mam pojecia co to za regle w oryginale aparatura modelcrafta ktora ma to sanwa 8000 1 do 1 oni poprostu daja swoje naklejki i sprzedaja to w conradzie w niemczech taniej niz oryginaly regle rozlacza sie wyciagajac zasilanie z pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 A próbowałeś regulatory osobno? Chociaż jeden wyłączyć z odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 tak probowalem, nie piscy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Wiec walk na dzisiaj koniec u mnie jest pierwsza w nocy. Sprawdzilem : z jednym reglem z dwoma zrobilem totalny reset komputera w radiu spawdzilem przejscie elektryczne wszystkich konektorkow wylaczylem 50% thortle na wlaczonym tez nic sprawdzilem diverse - nic kanal dziala napewno serwa chodza silniki milcza jak zaklete - mam dola i nie bede spal tylko myslal co za ... maci wode w stawie. Instrukcje znam juz na pamiec lacznie z dzialem troubleshooting foto regla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Witaj Aż trudno uwierzyć, aby oba regulatory były uszkodzone, ale to jedyna rzecz, która przychodzi mi teraz do głowy. :shock: Skoro nie działają nawet osobno. Spróbuj jeszcze (jeśli masz taką możliwość) podłączyć swój sprzęt u kogoś innego.Osobno silniki i regle. Wtedy będziesz miał 100% pewności. Wiem, że kable mają odpowiednie kolory, ale czy nie pomyliłeś się niechcący przy podłączaniu :?: Regle nie maja zabezpieczenia przed taką pomyłką i złe podłączenie biegunów zasilania spowoduje jego zniszczenie. P.S. widzę, że też opuściłeś "wcześniejsze" forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie ma mozliwosci zeby byly podlaczone odwrotnie biegunowo, to raczej nie mozliwe zeby dwa regle nowe byly uszkodzone nie mam u kogo sprawdzic niestety. P.S. Wpadam czasami i czytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Tomu mógłbys pokazać instrukcję którą posiadasz do swoich regulatorów ? znalazłem jakąś instrukcję do regulatora bs-25A http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/225000-249999/227557-an-02-ml-Brushless-Regler_BS-25A_de-en-fr-nl.pdf ale według niej taki regulator nie obsługuje ogniw li-pol. Jeśli nie możesz wstawić zdjęcia instrukcji opisz nam jak jest zrobiona procedura wyboru pomiędzy ogniwami ni-mh i li-pol ? Co do sprawdzenia to skoro niemasz dostepu do innego sprzętu to możę zrób na szybko przeróbkę jakiegokolwiek silniczka z CD nawiń po parę zwojów i nie wymieniaj magnesu orginalnego do usłyszenia pipkania regulatora powinno wystarczyć , chyba że chcesz aby wysłac Ci taką pseudoprzeróbkę sprawdzoną i działajacą tak abyś mógł wyeliminować wadliwy element . Jeszcze pokaz jaka masz aparaturę , jesteś pewien że podpinasz regulator do właściwego kanału ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Instrukcja jest ta sama tyle ze w mojej nie ma tych znaczkow o li-ion i li-poli a na regu na zdjeciu masz ze jast dla li poli i li -ion narazie to zostal mi juz jeden reg po kolejnej probie poprostu z jednego sie zadymilo bez zwarcia po stronie okablowania porostu poszedl dym. Probowalem tez na pakiecie NI-MH nic nie dalo. Trzeba bedzie kupic nowe regle, podpowiedzcie jakie i gdzie. Moje radio to tez modelcraft a tak naprawde to Sanwa rd8000 Zlatania w tym tygodniu i trzech nastepnych nici Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 No to zostaje Ci www.unitedhobbies.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 a co sadzisz o tym http://www.allegro.pl/item272386994_regulator_tower_pro_esc_30a_24g_sprawdz_rcpro_pl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Może być , mam takie 3 i działaja bez problemu z typowymi silniczkami , troche problemu jest z instrukcja bo jest lekko niejasna ale w zasadzie w tego typu regulatorach ustawia sie tylko hamulec . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 zrobilem jeszcze jeden test na tym reglu ktory mi zostal i bateria nimh 7,2V znowu efekt taki sam serwa dzialaja reg nic silniki nie piszcza. wezme te dwa regulatory i jakis silnik dla testu zeby miec inny dla sprawdzenia. ja bym sie do ciebie odezwal za dwa trzy tygodnie jesli instrukcja bedzie enigmatyczna. A co do aparatury: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Nowe fotki po powrocie do domu. I nie można polatać brak regli i :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.