Skocz do zawartości

SU - 37 elektronika

tomu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co mnie nie dziwi bo i co ma w nich piszczec

Ma i to jak najbardziej-piszczy sam silnik, pobierając przy tym całkiem spory prąd :D

Piszczeniem komunikuje się z tobą regulator.

Instrukcja regulatora, trochę wprawy i będzie dobrze.

Opublikowano

Nie no instrukcja to podstawa - robie wszystko zgodnie z nia i nic tam jest podane co jesli nie piszczy ale to nie pomaga dlatego pytam bo mi sie pomysly koncza a siedze nad tym caly dzien, chcialem dzis wstawiac elektronike i w niedziele polatac bo pogoda ma byc u nas sloneczna mrozna ale sloneczna sniegu nie ma a tu moje misterne plany nie wychodza :(

Opublikowano

Czy te przełączniki to od wyboru pakietu (2czy 3 cele )?

Czy też włącznik/wyłącznik regla ?

Bo jeśli to drugie to w tej pozycji raczej nie zadziała:(

A i jeśli to wyłącznik regla ,to pamiętaj ,że baterii on nie rozłączą i trzeba to robić ręcznie ,bo inaczej bateria kaput.

Opublikowano

wylaczniki to dla trybu heli 50% thortle zeby wirnik nie stanol tu musza byc wylaczone, a regle tez modelkrafta prawde mowiac nie mam pojecia co to za regle w oryginale aparatura modelcrafta ktora ma to sanwa 8000 1 do 1 oni poprostu daja swoje naklejki i sprzedaja to w conradzie w niemczech taniej niz oryginaly regle rozlacza sie wyciagajac zasilanie z pakietu

Opublikowano

Wiec walk na dzisiaj koniec u mnie jest pierwsza w nocy.

Sprawdzilem :

z jednym reglem

z dwoma

zrobilem totalny reset komputera w radiu

spawdzilem przejscie elektryczne wszystkich konektorkow

wylaczylem 50% thortle na wlaczonym tez nic

sprawdzilem diverse - nic

kanal dziala napewno serwa chodza silniki milcza jak zaklete - mam dola i nie bede spal tylko myslal co za ... maci wode w stawie.

Instrukcje znam juz na pamiec lacznie z dzialem troubleshooting

foto regla

reg.jpg

Opublikowano

Witaj

Aż trudno uwierzyć, aby oba regulatory były uszkodzone, ale to jedyna rzecz, która przychodzi mi teraz do głowy. :shock:

Skoro nie działają nawet osobno.

Spróbuj jeszcze (jeśli masz taką możliwość) podłączyć swój sprzęt u kogoś innego.Osobno silniki i regle. Wtedy będziesz miał 100% pewności.

Wiem, że kable mają odpowiednie kolory, ale czy nie pomyliłeś się niechcący przy podłączaniu :?: Regle nie maja zabezpieczenia przed taką pomyłką i złe podłączenie biegunów zasilania spowoduje jego zniszczenie.

P.S. widzę, że też opuściłeś "wcześniejsze" forum :lol:

Opublikowano

Nie ma mozliwosci zeby byly podlaczone odwrotnie biegunowo, to raczej nie mozliwe zeby dwa regle nowe byly uszkodzone nie mam u kogo sprawdzic niestety.

P.S. Wpadam czasami i czytam

Opublikowano

Tomu mógłbys pokazać instrukcję którą posiadasz do swoich regulatorów ? znalazłem jakąś instrukcję do regulatora bs-25A

http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/225000-249999/227557-an-02-ml-Brushless-Regler_BS-25A_de-en-fr-nl.pdf

ale według niej taki regulator nie obsługuje ogniw li-pol. Jeśli nie możesz wstawić zdjęcia instrukcji opisz nam jak jest zrobiona procedura wyboru pomiędzy ogniwami ni-mh i li-pol ?

Co do sprawdzenia to skoro niemasz dostepu do innego sprzętu to możę zrób na szybko przeróbkę jakiegokolwiek silniczka z CD nawiń po parę zwojów i nie wymieniaj magnesu orginalnego do usłyszenia pipkania regulatora powinno wystarczyć , chyba że chcesz aby wysłac Ci taką pseudoprzeróbkę sprawdzoną i działajacą tak abyś mógł wyeliminować wadliwy element . Jeszcze pokaz jaka masz aparaturę , jesteś pewien że podpinasz regulator do właściwego kanału ?.

Opublikowano

Instrukcja jest ta sama tyle ze w mojej nie ma tych znaczkow o li-ion i li-poli a na regu na zdjeciu masz ze jast dla li poli i li -ion narazie to zostal mi juz jeden reg po kolejnej probie poprostu z jednego sie zadymilo :( bez zwarcia po stronie okablowania porostu poszedl dym.

Probowalem tez na pakiecie NI-MH nic nie dalo.

Trzeba bedzie kupic nowe regle, podpowiedzcie jakie i gdzie.

Moje radio to tez modelcraft a tak naprawde to Sanwa rd8000

Zlatania w tym tygodniu i trzech nastepnych nici :(

Opublikowano

Może być , mam takie 3 i działaja bez problemu z typowymi silniczkami , troche problemu jest z instrukcja bo jest lekko niejasna ale w zasadzie w tego typu regulatorach ustawia sie tylko hamulec .

Opublikowano

zrobilem jeszcze jeden test na tym reglu ktory mi zostal i bateria nimh 7,2V znowu efekt taki sam serwa dzialaja reg nic silniki nie piszcza.

wezme te dwa regulatory i jakis silnik dla testu zeby miec inny dla sprawdzenia.

ja bym sie do ciebie odezwal za dwa trzy tygodnie jesli instrukcja bedzie enigmatyczna.

A co do aparatury:

aparatura.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.