Maciek A. Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Witam Mam pytanie do znawców systemu Jeti. Chciałbym wykorzystać Jeti Box Profi jako moduł do mojej Sanwy (SD-6G i SD-10G) poprzez podłączenie do portu trenera - schemat wyjść z nadajnika http://www.rcheliguy...n%20Diagram.jpg Na porcie trenera jest napięcie 3,3V, czy nie będzie to za mało dla Jeti Box Profi? Czy mogę podłączyć tylko PPM i "-" jako sygnał z nadajnika, a Jeti Box korzystałby z własnego wbudowanego zasilania?
robintom Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Napięcie faktycznie za małe. Co do korzystania z własnego wbudowanego zasilania to obawiam się że jest za małe by utrzymać na długo Jetibox w TXmodule. To tylko 450mAh. Nie wiadomo na jak długo zostanie bezpiecznego czasu na powrót modelem na ziemie po usłyszeniu komunikatu o niskim napięciu w Jetiboxie.
paulusr Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Maciek, Jakieś doświadczenia z Jeti boxem profi - pozytywne? negatywne? Jak rozwiązałeś zasilanie. Będzie złota łopata jak nic...
skraf Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Już ktoś dostał złotą łopatę za odkop z 2009r bodajże, także bez obaw!
robintom Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Maciek, Jakieś doświadczenia z Jeti boxem profi - pozytywne? negatywne? Jak rozwiązałeś zasilanie. Będzie złota łopata jak nic... Działa u mnie jako moduł nadawczy 2,4 i odbiornik telemetrii. Chodziarz już teraz taka konfiguracja jak mój nadajnik to wygląda bardzo archaicznie w stosunku do nowych futurystycznych modeli.
paulusr Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 A jak z zasięgiem? Ta wbudowana antena daje radę? Martwi mnie trochę fakt, ze standardowo Jeti dodaje RX sat do profiboxa (chociaż powinienem się cieszyć). A te zdjęcia tak trzymać a tak nie ... nie wiem czy nie chcą coś w ten sposób powiedzieć. Może się czepiam. Moc jest taka jak w standardowych modułach - 100mW. Taki niepokój czuję bo nie widać anteny - w sumie w Ds 16 tez nie widać...
robintom Opublikowano 23 Września 2013 Opublikowano 23 Września 2013 A jak z zasięgiem? Ta wbudowana antena daje radę? Martwi mnie trochę fakt, ze standardowo Jeti dodaje RX sat do profiboxa (chociaż powinienem się cieszyć). A te zdjęcia tak trzymać a tak nie ... nie wiem czy nie chcą coś w ten sposób powiedzieć. Może się czepiam. Moc jest taka jak w standardowych modułach - 100mW. Taki niepokój czuję bo nie widać anteny - w sumie w Ds 16 tez nie widać... Ja się ciesze z satelity bo mam ja teraz w hexacopterze. A na zasięg nie narzekam. Wcześniej miałem moduł i miniboxa i nie widzę różnicy w zasięgu.
Rekomendowane odpowiedzi