Maciek A. Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam Mam pytanie do znawców systemu Jeti. Chciałbym wykorzystać Jeti Box Profi jako moduł do mojej Sanwy (SD-6G i SD-10G) poprzez podłączenie do portu trenera - schemat wyjść z nadajnika http://www.rcheliguy...n%20Diagram.jpg Na porcie trenera jest napięcie 3,3V, czy nie będzie to za mało dla Jeti Box Profi? Czy mogę podłączyć tylko PPM i "-" jako sygnał z nadajnika, a Jeti Box korzystałby z własnego wbudowanego zasilania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Napięcie faktycznie za małe. Co do korzystania z własnego wbudowanego zasilania to obawiam się że jest za małe by utrzymać na długo Jetibox w TXmodule. To tylko 450mAh. Nie wiadomo na jak długo zostanie bezpiecznego czasu na powrót modelem na ziemie po usłyszeniu komunikatu o niskim napięciu w Jetiboxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Maciek, Jakieś doświadczenia z Jeti boxem profi - pozytywne? negatywne? Jak rozwiązałeś zasilanie. Będzie złota łopata jak nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Już ktoś dostał złotą łopatę za odkop z 2009r bodajże, także bez obaw! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Maciek, Jakieś doświadczenia z Jeti boxem profi - pozytywne? negatywne? Jak rozwiązałeś zasilanie. Będzie złota łopata jak nic... Działa u mnie jako moduł nadawczy 2,4 i odbiornik telemetrii. Chodziarz już teraz taka konfiguracja jak mój nadajnik to wygląda bardzo archaicznie w stosunku do nowych futurystycznych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 A jak z zasięgiem? Ta wbudowana antena daje radę? Martwi mnie trochę fakt, ze standardowo Jeti dodaje RX sat do profiboxa (chociaż powinienem się cieszyć). A te zdjęcia tak trzymać a tak nie ... nie wiem czy nie chcą coś w ten sposób powiedzieć. Może się czepiam. Moc jest taka jak w standardowych modułach - 100mW. Taki niepokój czuję bo nie widać anteny - w sumie w Ds 16 tez nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 A jak z zasięgiem? Ta wbudowana antena daje radę? Martwi mnie trochę fakt, ze standardowo Jeti dodaje RX sat do profiboxa (chociaż powinienem się cieszyć). A te zdjęcia tak trzymać a tak nie ... nie wiem czy nie chcą coś w ten sposób powiedzieć. Może się czepiam. Moc jest taka jak w standardowych modułach - 100mW. Taki niepokój czuję bo nie widać anteny - w sumie w Ds 16 tez nie widać... Ja się ciesze z satelity bo mam ja teraz w hexacopterze. A na zasięg nie narzekam. Wcześniej miałem moduł i miniboxa i nie widzę różnicy w zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 OK. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi