alchemique Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 Zastanawiam sie nad potrzeba stosowania Lipo-saverow. Czy to jest zbedny bajer czy rzeczywiscie pomagaja utrzymac pakiety w nalezytym stanie przez dlugi czas? Sluchalem kiedys wywiadu z Berndem Beschornerem - zawodnikiem latajacym gigantem ekektrycznym - ktory wlasnie wspominal o czyms podobnym. Mowil ze ma pakiety juz ponad rok i dalej sa w wybornej kondycji - moze zatem warto zainwestowac te paredziesiat zl i miec spokojna glowe? Gdzie w Polsce mozna taki bajer kupic? Gdzies mi sie o oczy obilo ale juz nie pamietam gdzie - chyba w jakims sklepie z heli :] Jakby ktos linkiem rzucil bylbym wdzieczny. Ja znalazlem Lipo-savera tez w sklepie szwajcarskim : Lipo-saver Macie jakies zdanie na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek:D Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 chodzi ci o coś takiego?? http://mixmodel.esco.pl/product_info.php?products_id=867&osCsid=1f1ebcea54a25ca48bbc0c0ce8545855 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted November 6, 2007 Author Share Posted November 6, 2007 Tak tylko ze to jest tylko do 2-3 cel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbruski Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 Zobacz: http://mixmodel.esco.pl/product_info.php?products_id=798 Mam - super Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted November 6, 2007 Author Share Posted November 6, 2007 O - ten chyba by mi przypasowal. Mam tylko pytanie - bo tam trzeba dac koncowki graupnerowskie - sa one zgodne np. z koncowkami FP albo Fullymax? Bo jesli nie to nie chce mi sie przelutowywac wszystkiego :] Z jakich aku Pan korzysta? Zastanawiam sie nad czyms takim jeszcze: Epheli - lipo-monitor Ktos chyba kiedys na forum oglaszal sie z tym bajerkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek59 Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 A czy to: 4A UBEC w/ Low Voltage horn http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2160 to nie to samo? Wydaje się że działa podobnie. A cena niezła... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 Cena rzeczywiscie niska ale osiagi rowniez: Although this is a UBEC and can handle up to 23v, its warning system is only designed for 2cell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbruski Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Z jakich aku Pan korzysta? Używam w takich konfiguracjach: 1. 1x3s1p FP 1800 2 szeregowo 2x2s1p FM 1700 Nie zdarzyło się, żeby po locie cela miała mniej niż 3V. Fully Maxy padły szybko i z konfiguracji 3s1p zrobiłem 2s1p i teraz jakby degeneracja pozostałych cel stanelą prawie w miejscu. Warto zainwestować. W locie silnik, mimo drąga do przodu, zwalnia i wtedy ląduję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.