jaciomp Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 Zastanawia mnie fakt, dlaczego nikt (?) nie lata modelami jednopłatów w WWI. Producenci również chyba nie oferują takowych. Wprawdzie konstrukcji samolotów o takiej konstrukcji było sporo mniej, ale w walce powinny sprawdzać się lepiej ze względu na mniej skomplikowaną budowę i pancerność zbliżoną do WW2 poza podwoziem Właściwie tylko wysoka urazowość modeli z tego okresu, powstrzymuje mnie od brania udziału w walkach, bo często są nie do odbudowania w kilkanaście minut.
andrzej_t Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 Jest wyraźnie napisane w regulaminie, że model ma być półmakietą rzeczywistego WIELOPŁATOWEGO samolotu wojskowego. Były już dyskusje na ten temat
jaciomp Opublikowano 17 Września 2012 Autor Opublikowano 17 Września 2012 Ooo przeoczyłem to w takim razie. To już nie pytam dlaczego tylko poproszę linka do tematu bo już chciałem budować
andrzej_t Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 http://www.aircombat.pl/ACES/forum/viewtopic.php?t=568
jaciomp Opublikowano 17 Września 2012 Autor Opublikowano 17 Września 2012 Haha krótko i treściwie. Dyskusją bym tego nie nazwał, ale rozumiem o co chodzi i przyjmuję do wiadomości.
marek rokowski Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 widziales patyczaka którym lata Sergiusz? budujesz bardziej skomplikowane ESA? hehe dobrze zbudowany dwupłat jest MNIEJ urazowy niz jednopłat boskrzydla twozrą klatke a predkosci sa mneijsze to że goscie czasem się trafią na prezciwnych kursach.. no cóż.. wtedy nawet jak wiesz stalowe pociagi sa nei do dodbudowania - ale to zjawisko chyba jednak maryginalne;) zatem klej cos chlopie i .. URRRAAA!
Autsajder1983 Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 A ja polecam Sopwith Pup. Podobno będzie 2 lżejsza wersja:)
niki Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Haha krótko i treściwie. Dyskusją bym tego nie nazwał, ale rozumiem o co chodzi i przyjmuję do wiadomości. tu masz dłuższą dyskusję w powyższym linku były w zasadzie wnioski... jeden płat i takie tam A którego producenta? a tu chodzi chyba o NPN.
jaciomp Opublikowano 18 Września 2012 Autor Opublikowano 18 Września 2012 Dyskusja gorąca, dzięki za link.
Rekomendowane odpowiedzi