mat12 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 witam chciał bym się was poradzić o silnik bezszczotkowy spaliło mi sie uzwojenie i chciał bym je nawinąć od nowa tylko nie wiem jak i ile uzwojeń mam na winoć posiadam regulator 30A a silnik ma 9 biegunów proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Podałeś mało danych o tym silniku: ile ma zębów na stojanie, i ile jest magnesów jaki drutem jest oryginalnie nawinięty ?. Zobacz na tą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 witam chciał bym się was poradzić o silnik bezszczotkowy spaliło mi sie uzwojenie i chciał bym je nawinąć od nowa tylko nie wiem jak i ile uzwojeń mam na winoć posiadam regulator 30A a silnik ma 9 biegunów proszę o pomoc Mógłbyś chociaż zdania zaczynać wielką literą i kropki stawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Jest to silnik mystery D2632-1000 biegunów ma 9 a magnesów ma 8 a uzwojenia orginalnego to nie wiem jakiej grubości ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 AaABbBCcC na 9N8P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 A ile zwoji trzeba na winąć i jakim drutem żeby silnik obracał sie szybko i nie spalić regulatora 30A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 To trzeba odwijać uzwojenie i liczyć a także zmierzyć średnicę pojedyńczego drutu. Obliczyć pole przekroju razy ilość drutów. Do tego dobrać pole pojedyńczego drutu o danej średnicy. Bo zamiast wiązką drutów można nawijać pojedyńczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Ale jak odwijałem uzwojenie to mi się zrywało bo było za bardzo delikatne i nie mogłem policzyć a chce nawinąć od nowa tylko nie wiem ile mam na winąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Suwmiarka do ręki lub mikromert zmierz pojedynczy drut. Przy odwijaniu jak zerwiesz druciki to staraj się odwijać dalej, licząc nawinięte uzwojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 na wiń ty le i le cisi e zmie sci w rowka ch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 29 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 A jest lepiej nawinąć drutem grubszym czy cienkim bo jak nawinełem drutem 0,4 przy 12 uzwojeniach to silnik od połowy gazu działa i szybko bateria pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Możesz umieścić zdjęcie rozmontowanego silnika? 8 magnesów chyba rzadko spotykane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Proszę o to zdjęcia silnika mystery D2632 1000.jpg]. jpg] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Lepiej jest nawijać drutem cieńszym w wiązce. Więcej drutów wchodzi na ząb (lepsze wypełnienie), nie napręża się izolacja na zagięciach drutu (mniejsza skłonność do przebić przy większych prądach, gdy dryt mocno się nagrzewa), lepsze chłodzenie wiązki niż pojedynczego drutu (większa sumaryczna powierzchnia oddająca ciepło). Kombinacja ośmiu magnesów jest najlepszą kombinacją dla dziewięciu zębów (trudniej przygotować magnesy, bo nakorzystniej jest je mieć wygięte, ale za to najlepiej wykorzystane pole magnetyczne, najlepszy wydatek mocy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat12 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 To jakim drutem nawinąć i ile żeby dobrze pracował silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dobrze odczytujsz wzór literowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi