modelarz1992 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Witam chciałem zapytac czy mozna takowe silniczki 3f uruchomic bez regulatora a iak nie to czy bez odbiornika?????
meloow Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Witam, Odbiornik możesz zastąpić testerem do serw natmiast silnika bez regla tak łatwo to nie uruchomisz :? chyba raczej wogóle się nia da :!:
Adam P. Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Odbiornik- j.w. Regulator- bez regulatora z cala pewnoscia sie nie da
kamil_rc Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Nowy kupisz w rcsklep.pl za ok. 60zł albo oszuka na allegro. Gdybys chciał to mozesz do mnie przyjechac to sprawdzimy u mnie. Do mnie z libiaza masz ok 37km.
tomekr Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 oczywiście jest jeszcze jeden sposób na ożywienie silniczka bez regulatora i testera, łączysz uzwojenie jednego silniczka do drugiego silniczka (3 przewody). Napędzając jeden silnik np wiertarką drugi powinien ruszyć i kręcić się. Jeden silnik dziala jak prądnica 3-fazowa, a drugi jak silnik 3f. Oczywiście sposób ten nie służy niczemu oprócz sprawdzenia działania silniczków.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.