miruuu Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 ESII ma kilka poprawek w stosunku do ESI, ponadto w ARF ma już silnik bezszczotkowy, co daje mu dużą przewagę nad poprzednikiem. Co do Bixlera, właśnie Bixler 2 do mnie płynie. Jak tylko dotrze z przyjemnością porównam go z ES... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 panowie, co sądzicie o tym modelu, jako modelu dla początkującego ? http://abc-rc.pl/p/48/2355/model-syncro-edf-1410-810-mm-dwie-pary-skrzydel-arf-electrifly-gpma1581-modele-edf-jet-samoloty-i-szybowce.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Nie znam nikogo kto tym lata. Z resztą prawdopodobnie mało kto posiada ten model. Odradzam na poczatek samoloty, których inni nie znają. Biorąc klasyka, zawsze znajdziesz wiele informacji na forach oraz sporo osób, które szybko pomogą... Nie lepiej już Easystara itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Odradzam napęd EDF na pierwszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 nigdzie nie mogę znaleźć nic beto podobnego z silnikiem, wszystko co znajduje to wersje RTF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Miałem, latałem i w sumie dosyć prosty w pilotażu, podobny do Easy Stara i jego klonów, oczywiście na dużych skrzydłach. Porównywałem z Betą i właściwie lata się bardzo podobnie z tym, że napęd EDF ma trochę inna charakterystykę pracy niż śmigiełko. Dobre w tym modelu jest to, że po nabraniu wprawy można założyć małe skrzydła i wtedy lata naprawdę ostro. Do plusów można zaliczyć cenę i to, że silnik jest na kadłubie więc trudny do uszkodzenia. Dobrze strymowany nie powinien sprawiać kłopotów początkującemu. Ale na początek polecił bym model do którego są dostępne częsci zamienne, czyli niezmiennie Pionner, Beta, Sky-Surfer, Bixler. cyt. "nigdzie nie mogę znaleźć nic beto podobnego z silnikiem, wszystko co znajduje to wersje RTF" W tej chwili są dostępne w ABC-rc Sky-Surfery, w różnych fazach rozwoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Wielkie dzięki Pietuch, jeszcze jak możesz to powiedz co byś brał na moim miejscu, zestaw w którym już są serwa i regulator ? czy zestaw bez tych elementów ? czy ten osprzęt jest dobry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Szczerze mówiąc serwa nie są mocną stroną tych zestawów, lepiej kup model z silnikiem a regler i serwa osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 jest mały problem w tym tanszym zestawie również nie ma silnika, a więc jaki silnik z oferty abc-rc mógłbyś polecić? (jakiś stosunkowo nie drogi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Wpisz w wyszukiwarkę np Pionner PNP i masz np. http://turborc.pl/index.php?products=product&prod_id=2746 http://www.shopmania.pl/zabawki/p-r-planes-pioneer-pnp-plug-and-play-10500443 Szukajcie a znajdziecie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi