szymon_ Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Spodobał mi się ostatni mój model w tej kategorii czyli P40. http://pfmrc.eu/inde...0e-warhawk-epp/ Dziś widzę, że mam sporo resztek EPP i można zrobić coś podobnego. Nie mogę cały czas robić alianckich samolotów, a że 109'tka również jest piękna wziąłem rzuty i przeniosłem na arkusz pianki. Budowa nie jest wymagająca więc zawsze można coś skubnąć Wymiary takie jak w peczterdziestce. Rozp. 60cm Profil dam Kfm2. Takie będzie malowanie: Skrzydełka już gotowe, jutro dam zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 A więc: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Nie wiem czemu zdjęcia mi się nie wyświetlają ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 mi działają;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 W pierwszym poście mogło się popsuć. Teraz chyba jest ok I taki drobiazg: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Szalejesz z tym malowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 No wiesz, weekend jest można poszaleć Zrobiłem kolejną rzecz. Niestety jak się okazało wcale tych resztek EPP nie było za wiele i nie starczy mi na kadłub. Więc będzie krótka przerwa w budowie zanim kupię nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jako, że nie mogę iść konkretnie do przodu, wymyśliłem sobie takiego bzdeta, czyli podwieszany zbiornik paliwa Może wyglądać ciekawie, a jakby przeszkadzał w locie to łatwo mogę go usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Foka Sławka ma taki zbiornik. Nie przeszkadza w locie ani lądowaniach na brzuchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 To dobrze. Nie będę go ściągał Wczoraj kupiłem piankę i wystrugałem kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 I kolejny etap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Świetna sylwetka Ci wyszła, chyba najciekawiej wykonany model z EPP, jaki widziałem do tej pory pod względem efektu wizualnego ! Nawet nie przeszkadza brak oszklonej kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dzięki Myślałem nawet o przeszklonej kabince, ale na razie zostawię tak jak jest i najwyżej później pobawię się z butelkami Baumgartner zbliża się dopiero do 25km więc mam jeszcze trochę czasu Dorobiłem linie podziałowe długopisem i zamontowałem serwo SW Jeszcze tylko serwo lotek i silnik. Zastosowany w P40 dawał mu za małego kopa. Kupię chyba ten. http://www.abc-rc.pl/p/163/2785/silnik-budget-2205-22-kv1650-120w-silniki-firmy-emax-silniki-elektryczne.html Macie może jakieś inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Tak jak mówiłem, mesek dostał nową kabinkę. W środku już siedzi ( na zdjęciach dokładnie nie widać, ale jest) Zygfryd von, von... no nie wiem Pogoda staje się co raz bardziej nieprzyjemna. Niedługo nie będzie można wytrzymać dłużej niż kilka minut latając na mrozie. Myślę, że 109 sprawdzi się na hali, a mam akurat bezpłatny dostęp do dużej sali sportowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Piękny. Jakiego serwa od lotek użyłeś? Jaki silnik dawał takiego kopa? Emax CF 2812? Może po prostu miałeś zbyt duże kv, które powodowało dużą prędkość? Chyba większość osób w comabat'ach używa Emax 2822, który wytwarza ok. 2 razy większy ciąg niż masa, ale ma mniejsze kv od 2812. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Nie ma jeszcze serwa lotek Dopiero zamówione. Silnik w P40 miałem ten http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6547__TURNIGY_2204_14T_19g_Outrunner.html i był trochę za słaby. Na emaxie 2812 to by była rakieta On jest znacznie mniejszy i lżejszy od kombata i taki silnik to raczej odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Faktycznie. Właśnie się wcześniej zastanawiałem czy on ma wymiary normalnego kombata, ale dopiero teraz zauważyłem fragment: "Myślę, że 109 sprawdzi się na hali". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jakby się uprzeć to ESA też sprawdziłby się na hali Patrz pierwszy post. Tam jest wszystko napisane. Jeżeli chodzi o silnik to wszystko na to wskazuje, że do meska pójdzie emax 2805 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Nie za szybki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Myślę, że będzie ok. Chciałbym trochę szybciej pośmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi