Skocz do zawartości

Turnigy 9X podłączenie do PC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dziś otrzymałem w/w aparaturę i chcę ją podłączyć pod PC w celu nauki na symulatorze. proszę o info co potrzebuje do takiego podłączenia.

Opublikowano

Kabelek audio mono podłączasz do aparatury i do wejścia line lub mic w komputerze.

Pobierasz i instalujesz generic smart pro plus http://www.smartprop...56/Default.aspx

Na tej stronie jest dużo informacji jak to zainstalować, przykłady, rozwiązywanie problemów.

Instalujesz darmowy symulator fms lub inny jaki masz.

Przed uruchomieniem symulatora uruchamiasz spp w trybie hide.

Później to już w symulatorze konfigurujesz kontroler.

jeszcze inne forum z informacjami http://modelsimulato...cc3fb9d3244471d

Dodam jeszcze, że tak mam podłączoną T9X i pudełkową od wing dragona.

Działało pod fms, bmi, aerofly, g4, phoenix

Opublikowano

Czytałem na forum o jednym zdarzeniu uszkodzenia aparatury przy podłączaniu do PC, gdy podłączający uruchomił aparaturę i przestawiał trymery i przełączniki, ale to jakiś pech. Podłączałem wiele razy, choć teraz już tak nie latam często na symulatorze jak kiedyś.

Opublikowano

ja również podłączałem nie wyjmując modułu i nic sie nei działo , zupełnie nic zacząłem wyjmować moduł i latac ale to pare razy a potem kupiłem rezystor i wlutowałem go,bajecznie proste, także immieniku kupuj rezystor i luluj na necie jest pełno co i jak iwiec spokojnie dasz rade

Opublikowano

Tez mam turnigy w wer. V2, nie podlaczalem do komputera bo mam tylko kabel stereo, jutro moze pojde i kupie mono. Bartek jaki rezystor wlutowales? 1k Ohm? Kupywac o jakiejs wiekszej rezystywnosci czy najtanszy?

Opublikowano

Robercie wykrywał owszem ale tylko wykrywał a dla mnie to własnie nic... bo co mi po tym? i zacząłem wyjmowac moduł i śmigać.

cunioo dokładnie ten co napisałes a o tanszy nawet nie pytałem koszt 1 rezystora to pare groszy , sprzedawca jak pamietam w sklepie bardzo sie zdziwił ze bralem tylko 1 no ale wiecej nie było potrzebne :)

Opublikowano

Panowie nie będę zakładał nowego tematu i tu zapytam.

Jak już wcześniej wspomniałem wczoraj odebrałem paczkę z aparaturą ale nie miałem czasu żeby ją zapoznać. Teraz załadowałem baterie, odpalam a ona sobie pika i na ekranie pokazuje się switch error. dodam że po wyjęciu modułu i włączeniu aparatury pikanie ustępuje. to normalne ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.