PIR Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Witam, dziś otrzymałem w/w aparaturę i chcę ją podłączyć pod PC w celu nauki na symulatorze. proszę o info co potrzebuje do takiego podłączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Masz Windows XP czy Windows 7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Temat wiele razy wałkowany, co nie zmienia faktu... że też bym się tym teraz zainteresował Załóżmy że ma win 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Jak ma Win7 to nie pomogę. Z XP nie ma najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 A,jaki symulator ,kabelki dokupisz na Allegro,ew. u Pit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Z xp jest to bez znaczenia. Próbowałem na różnych symulatorach. Kabelek w tym wypadku to zwykły kabelek audio mono. I trochę softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 w domu mam 7, ale na laptopie w pracy XP a więc proszę o instrukcję jak to ogarnąć pod XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Kabelek audio mono podłączasz do aparatury i do wejścia line lub mic w komputerze. Pobierasz i instalujesz generic smart pro plus http://www.smartprop...56/Default.aspx Na tej stronie jest dużo informacji jak to zainstalować, przykłady, rozwiązywanie problemów. Instalujesz darmowy symulator fms lub inny jaki masz. Przed uruchomieniem symulatora uruchamiasz spp w trybie hide. Później to już w symulatorze konfigurujesz kontroler. jeszcze inne forum z informacjami http://modelsimulato...cc3fb9d3244471d Dodam jeszcze, że tak mam podłączoną T9X i pudełkową od wing dragona. Działało pod fms, bmi, aerofly, g4, phoenix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Wlutowywales rezystor? wyjmujesz modul? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 mam wersję v2 i nic nie trzeba robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 A czy w wersji v2 laczac dwie aparatury w uczen trener rowniez nie trzeba lutowac rezystora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Tego nie wiem, nie łączyłem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Robertus, czyli bez obaw moge podlaczyc apke do kompa? napewno nie spale modulu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Czytałem na forum o jednym zdarzeniu uszkodzenia aparatury przy podłączaniu do PC, gdy podłączający uruchomił aparaturę i przestawiał trymery i przełączniki, ale to jakiś pech. Podłączałem wiele razy, choć teraz już tak nie latam często na symulatorze jak kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 ja również podłączałem nie wyjmując modułu i nic sie nei działo , zupełnie nic zacząłem wyjmować moduł i latac ale to pare razy a potem kupiłem rezystor i wlutowałem go,bajecznie proste, także immieniku kupuj rezystor i luluj na necie jest pełno co i jak iwiec spokojnie dasz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Bartku to znaczy, że aby wykrywało Twoja apkę w PC to musiałeś wyjmować moduł, a później lutować rezystor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cunioo Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Tez mam turnigy w wer. V2, nie podlaczalem do komputera bo mam tylko kabel stereo, jutro moze pojde i kupie mono. Bartek jaki rezystor wlutowales? 1k Ohm? Kupywac o jakiejs wiekszej rezystywnosci czy najtanszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Robercie wykrywał owszem ale tylko wykrywał a dla mnie to własnie nic... bo co mi po tym? i zacząłem wyjmowac moduł i śmigać. cunioo dokładnie ten co napisałes a o tanszy nawet nie pytałem koszt 1 rezystora to pare groszy , sprzedawca jak pamietam w sklepie bardzo sie zdziwił ze bralem tylko 1 no ale wiecej nie było potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIR Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Panowie nie będę zakładał nowego tematu i tu zapytam. Jak już wcześniej wspomniałem wczoraj odebrałem paczkę z aparaturą ale nie miałem czasu żeby ją zapoznać. Teraz załadowałem baterie, odpalam a ona sobie pika i na ekranie pokazuje się switch error. dodam że po wyjęciu modułu i włączeniu aparatury pikanie ustępuje. to normalne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 normalne gdy któryś z przełączników jest włączony. przestaw wszystkie na 0 / off http://abc-rc.pl/templates/images/files/995/th9-instrukcja-pl.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi