Marcin Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Tak sobie dłubię - RV stoi, Jantar / Discus też stoi, to się wziąłem za depron na razie mam tyle: Rozpiętość taka jak listewek czyli 1m, długości nie pamiętam - zobacze jak poskładam Planowane wyposażenie: 4x Esky 8g (zobaczymy co są warte) Regulator 30A Dualsky (taki mam to co bede nowy kupował ) Silnik Keda Model wersja M - daje mi prawie 1kg ciągu Zasilanie... mam pakiet 1700 3s ale boje sie, ze bedzie za cięzki - chyba wyląduje 1300 3s Fajnie by było, jakbym się w całości w 400g zmieścił - ile wyjdzie - zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 KEDA ? do 400 gramowego modelu ? Marcin Ty się Pana Bozi nie boisz ? Czekam na dalsze realcję, wiesz że lubię "to zielone paskudztwo" EDIT. Od razu moja uwaga co do Twojego modelu, wszak już pare depronów poczyniłem. Usztywnij koniecznie kadłub od spływu skrzydła do samego końca, jak przyglebisz parę razy to sorry za słowo , ale d.... Ci odpadnie Nawet gdy nie przyglebisz to biorąc pod uwagę napęd jaki chcesz zastosować, tył w pewnym momencie stanie się diabelnie wiotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Tomku -taki motor akurat mam wolny z bezszczotek. Ale zastanawiam się nad czymś słabszym - lżejszym. Masz jakies konkretne propozycje? Ja mam jakiś ''dzwonek'' ale ma łozyska rozklekotane więc raczej go nie zamontuję. A może taki jak Ty masz by się nadał - zobaczymy jak z wagą wyjdę - chciałbym mieć ciągu więcej niż wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 W tej chwili w moim Tocie-4 lata napęd Zbigowy, przedtem był tam "dzwonek". Jeśli utrzmasz się w podanej wadze to "dwonek"będzie idealny, KEDY to trochę szkoda do takiego modelu, no chyba że ładnie pokryjesz papierem, wylakierujesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 papier.. lakier.. moze innym razem to pierwszy depron w powietrzu więc nie musi aż tak ladnie wyglądać (choć może aerografem go dopadnę :> ) a dzwonek może kupię sobie - w sumie to drogie nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 A tak sobie imć jego Panie strugasz w zgodności z jakowymiś instrukcyjami, czy też waści go ot tak z głowicy swej miarkować raczysz ? Przeto pytam Waści, bom kontent sylwetki owegoż ustrojstwa diabelnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Waszmości, jak wpisać raczycie w oknie które pod hyperzłączem tymże http://www.profili2.com/eng/plans.asp otworzyć się raczy, nazwę prostą acz wielce tajemniczą ''Fantastic'' to otrzymasz Panie plany i zdjęcie modelu owego. Jam co prawda planom niewierny i tylko po trochu trzymać sie ich będę, niemniej jednak załozenia głowne to spełniło, wyciąć podstawy umożliwiło. A reszta to już na żywioł poszło, co z tego wyjdzie - nikt tego nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Ano zaraz lico swe szanowne skierować raczę w miejsce tajemne, któregoś żeś waści wskazać raczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Zacnie, Panowie szlachta, zacnie dysputy owe prowadzicie. Slowo pisane orezem narodu niechaj pozostaje. Drogi wasci Anasazi nie zalujcie nakladow i srodkow wszelakich na wykonczenie owej maszyny po niebie plynacej, wprawe w obrobce i satysfakcje ogromna niechybnie zyskasz a i uznania waszmosciowie okoliczni ci nie poskapia. Czego ja i okoliczna kompanija z calego serca zyczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Motylasty, Mozesz waćpan myśl rozwinąć o usztywnianiu zadu modelu mego pierworodnego? tutaj masz pare fotek: jak widac kadlub jest z dolu wzmocniony az do ogona, jeszcze wkleje u góry jakas listewkę z obu stron (balsa 2mm pasek) - starczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 jak widac kadlub jest z dolu wzmocniony az do ogona, jeszcze wkleje u góry jakas listewkę z obu stron (balsa 2mm pasek) - starczy? Spoko starczy. cos porobiłeś przez ostatnie cztery dni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Niewiele, mało czasu bylo. Z ciekawosci zlozylem do kupy to co mam : skrzydlo dalem tak zeby cos bylo widac - nie jest jeszcze oklejone z drugiej strony - musze mu zrobic otwory na serwa. Przy ogonie pomyslec nad lekkimi i trwalym polączeniem połowek steru wysokosci - jak nic nie wymysle to zrobie 2 popychacze połaczone w Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jak tam postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Źle. Zamknąłem skrzydło, jest trochę skręcone :/ Ale minimalnie. Poza tym kadłub z dołu zaklejony, została góra -ale to jak zamontuje półki na pakiet i serwa. Generalnie robię wolno bardzo bo czasu mało i w garażu zimno, a poza tym łeb mnie boli po godzinie zabawy z Uhu Por :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Są jakieś postępy? Sam przymierzam się do tego modelu, więc jestem ciekaw wszelkich uwag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.