Dyrekto Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam, jest to mój pierwszy wpis na łamach tego forum oprócz powitania. Więc proszę o wyrozumiałość jeżeli jest coś nie tak. Otóż, mam zamiar złożyć wymieniony w tytule samolot "Raven". Moja prośba to, kilka nurtujących mnie dylematów: - gdzie mógłbym znaleźć ten modelik już po złożeniu i wykończeniu estetyki- chciałbym podpatrzeć (http://allegro.pl/ra...2729542790.html ) - jakiego użyć sprzętu: a.) silnik b.) serwo c.) regulator d.) Li Pol.. Radio posiadam Hk-T6A V2 wraz z nadajnikiem. Jeżeli, będą koledzy skłonni poświęcić chwilę dla moich wypocin będę wdzięczny. Oczywiście gdyby znalazły się plany w rękach któregoś z was i nic nie stałoby na przeszkodzie by je podesłać na pocztę, z góry dziękuję. Wszelkie rady co do składania tego modelu mile widziane, zapewne ktoś już budował ten model i zna mankamenty które w pierwszych fazach budowy się nie ujawniają. A później, może być za późno. Ha, ja mogę się uczyć na błędach ale zawsze jest szansa że z pomocą wyjdzie lepiej . Co do sprzętu, to zakres mojego portfela jest ograniczony. Więc poprosiłbym o uśrednienie półki. Chciałbym polatać majestatycznie, długo... a gdy zajdzie potrzeba by brak mocy nie był moim przekleństwem. Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Ten zestaw robi prawdopodobnie forumowy kolega kilop A tu o silniku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/19437-silnik-do-raven-a-rozpietosc-1000mm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrekto Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Ten zestaw robi prawdopodobnie forumowy kolega kilop A tu o silniku http://pfmrc.eu/inde...pietosc-1000mm/ Ja tego nie wiem, nick z allegro jest inny niż kolega podał. Ale "gość" jest w dechę, odp. błyskawica na zadane pytanie. raczej nic nie stoi na przeszkodzie i go będę zamawiał. Mam nadzieję że zimy mi starczy na skompletowanie elementarnych braków w wyposażeniu i wiedzy . Niemniej oczekuję podpowiedzi w tym temacie do bólu jaki silnik : szczotkowy czy bez szczotkowy zastosować?(różnica w cenie, różnica w jakości,mocy itp?) czy firma emax jest ok, może coś ktoś podpowie... dziękuję Edytowane 16 Listopada 2012 przez Dyrekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 i jak tam prace nad Ravenem idą ? bo ja po roztrzaskaniu swojej akrobatki , też zakupiłem w/w model żeby graty z poprzedniego modelu zastosować do niego. Właśnie go skończyłem i czeka na oblot Ja w swoim mam motor taki http://www.hobbyking...nner_Motor.html mam nadzieje że wystraczy , bo poprzedni model który na nim latał był lżejszy i to sporo i był mniejszy (też z depronu i latałem nim na pakiecie 850 3S), niestety nie wiem jaki to był model ponieważ go dostałem a był kupiony z 5 lat temu też na allegro . Na tym silniku miałem śmigło 10x6 i model szedł w pionie na 1/2 gazu , zobaczymy jak ten Raven sobie poradzi na nim, zdam relację , myśle że w tą sobote go oblecę jak pogoda pozwoli . To śmigiełko co założyłęm teraz to 10x4,7 też ładnie ciągnie ps. jak coś to pytaj , z tego co na szybko mi przychodzi do głowy to lotki wyciąłem sam z depronu bo te co są w zestawie to cienizna (dla mnie za małe i za delikatne) , generalnie montuj wszystko z przodu bo ja po zamontowaniu wszytkiego muszę pakiet 2200 3S wsuwać do samego przodu żeby był właściwie wyważony na razie go nie maluje , zobaczę jak lata , późnej napewno dostanie jakiś kolorek kilka fot: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 no i po oblocie , powiem tak na tym silniku co mam warjacji nie ma , lata bo lata , ale za mało poweru jak dla mnie , trzeba będzie coś mocniejszego zakupić żeby się pobawić, poza tym model mam nie doważony z przodu, mocno zadzierał , także narazie założe wiekszy i cięższy silnik i zobaczymy co dalej, czy pakiet będę przesuwał w tył czy może nawet bedę dawał cięższy pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam. Zabieram się właśnie za składanie takiego ravena.Silnik Emax GF2215/15śmigło apc 10x5regulator redox 30Aakumulator redox 1300mAh 11,1v 20c lub 1800mAh 11,1 20cserwa redox s-90 1.Przymiarka 2.Zamontowanie silnika 3.oklejanie skrzydła taśma pakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Witam ponownie. Dla zainteresowanych (jeżeli tacy są ) dodaje parę nowych zdjęć : - oklejone skrzydła - malowanie - praca nad podwoziem - montowanie steru kierunku i wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 No i koniec. Dzisiaj zrobiłem oblot. Pakiet 1800mAh zamontowałem z samego przodu i to jeszcze troszkę za mało. Przy locie zadzierał do góry . Poza tym jest ok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 A moje dwa,gdzies tam stoja i zbieraja kurz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 A moje dwa,gdzies tam stoja i zbieraja kurz. Dlaczego? Gotowe ? Wymieniłem silnik na e-max gt2215/09. Bardzo fajny modelik. Trenuje nim akrobacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Zrobilem je jakis czas temu z podkladow 3mm i stoja ,czekaja na swoje dni,a to czasu brak,a to nowy projekt trzeba zrobic.i.t.p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam i ja w końcu zakupiłem opisywanego ravena przymierzałem się już do niego od dobrych 2 lat i w końcu dziś przyszedł mam parę pytań odnośnie składania tych "puzli" 1) jak zrobić i zamontować wręgę silnika 2) jak zamontować główne podwozie ? planuję zrobić je z drutu sprężystego 2,5mm 3) gdzie zrobić mocowanie baterii ? (mile widziane zdjęcia ) 4) czym pokryć model aby go trochę wzmocnić wyposażenie jakie do niego przewiduje to: silnik TI 2830-11 KV 1000 3F 350W zasilanie lipol 3s 2200 mAh serwa sg 90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam. A może silnik e-max GT....? Łatwo zamontować, sklejka z przodu w niej otwór na silnik. Przykręcasz krzyzak silnik do środka i gotowe Podwozie ja mam zamontowane tak. zdjęci (inny model ale tak samo) Bateria z przodu. Ja mam na rzep i trzyma. Po co pokrywać, dodawać wagi? Powzmacniaj łączenia części w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Silnik już do mnie idzie wiec zostaje ten Ti 2830Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 moje prace nad ravenem poszyły delikatnie do przodu wystrugałem wręgę silnika ze sklejki 3mm w masce silnika wydrążyłem rowek na sklejkę. Aby było równo użyłem do tego frezarki z założoną piłką od dremela teraz pozostaje to wszystko tylko skleić do kupy poniżej fotki z pracy zastanawiam się jeszcze tylko nad możliwością wymiany silnika jak coś padnie i trzeba będzie wymieniać, czy zrobić jakiś mały właz z dostępem do kabli i gdzie z której strony ?! coś się wymyśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Pytasz tak na serio, czy tak po prostu? Musisz jakoś dojść do kabli, albo wkładać pakiet bo na pewno będzie gdzieś blisko przodu. A nie odkręcisz silnika od przodu? Oglądałeś moje zdjęcie? Jaki ciąg ma ten silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 silnik ma moc jak podaje producent 210w a jak podaje sklep 350W więc sam już nie wiem ile a ciąg jaki podaje producent to 890g przy 1000kv a jeśli chodzi o montaż silnika to muszę dać nakrętki kłowe (nie mieli akurat w modelarni więc dałem chwilowo zwykłe ) i wtedy będę miał dostęp od przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Nie chce Cie martwić, ale czy on nie jest za słaby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 hmmm to żeś mnie zmartwił hmmm no zobaczymy jak będzie dawał sobie radę, najwyżej zamienię na silnik z moto szybowca pjs 1200 kv (http://gliders.arthobby.pl/index.php?page=item&category=42&sub_category=65&item=180) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellios81 Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Ile waży ten model do lotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi