ADI13PL13 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam, mam problem poniewaz rozbieram silnik na czesci, aby go przeczyscic 1) Jak zdjac gaznik? wiem ze jest mala srubka "za gaznikiem" ale po odkreceniu gaznik ani drgnie 2) Jak zdjacsprzeglo? i potem je poprawnie zamontowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Nie gniewaj się Kolego, ale jeżeli nie wiesz do cego jest ta "śrubka za gaźnikiem", ta ja na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z "rozbieraniem" Twojego silnika. Jeżeli już musisz, to albo poszukaj sobie kogoś bardziej doświadczonego w temacie silników, w celu uzyskania pomocy, albo daj sobie spokój i porzestań na dokładnym umyciu silnika płynami do tego przeznaczonymi. Jak to robić, było już wieokrotnie opisywane. Wystarczy poszukać. Po umyciu zakonserwuj motorek dobrym olejem w dużej ilości zawiń w szmatkę, włóż do dużego woreczka foliowego i czekaj do następnego sezonu. Piszę tak dlatego ,że wielokrotnie trafiały do moich rąk, przeważnie na zawodach, silniki "rozbierane" przez niedoświadczonych użytkowników. Czasem po takim "rozbieraniu" nie do końca było co składać "do kupy". Myślę, że nie sam jeździsz autkami w okolicy. Pogadaj z kimś bardziej doświadczonym. Popatrzysz sobie jak to się robi i będziesz w tym temacie o wiele mądrzejszy i doświadczeń nabierzesz. Jakby Nicea leżała koło Wrocławia, to sam bym Ci pomógł A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 30 sekund szukania u wuja gogla http://www.plaig.com.au/inf25man.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI13PL13 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Juz sobie poradzilem, poprostu ciezko bylo ruszyc ten gaznik ale sie udalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi