jaro8 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam. Po raz pierwszy w tym roku będę zimował model balsowy oklejony folią. Jedyne miejsce jakie znalazłem na Hangar :-), to nieogrzewane poddasze. Temperatura zimą dochodzi tam do - 15 C. Co wy na to? Nie ma to niegatywnego wpływu na folię? Nie poodkleja się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Bardziej martwiłbym sie o elektronikę. Moj Mx16 przy -15 nie chcial współpracować. Lepiej znajdź miejsce na szafie i bedziesz mial spokojna glowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Folia Ci się może pomarszczyć i trzeba będzie potem macać model żelazkiem ;-) Inna kwestia to czy jest tam wilgoć, bo to ona z ujemna temperaturą mogą zrobić Ci niemiły psikus. Sam się zastanawiam nad piwnicą bo mam 3 spaliny w domu poupychane na szafach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Od kilku lat przechowuję modele balsowe z silnikami spalinowymi w pomieszczeniu, gdzie jak jest dobra zima tak jak w zeszłym roku, temperatura dochodzi do -15st.C i nie ma to żadnego wpływu na model. W zimie również latam, przywożę model z lotniska, wycieram stawiam i za tydzień znów latam. Jak jest mróz to nie ma wilgoci - nic się nie dzieje. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro8 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Jeżeli chodzi o wilgoć, to też mi się wydaje że jej nie ma. W tamtym roku trzymałem dwa modele depronowe , z elektroniką i w tym roku śmigały aż miło :-). Zostają na strychu. Dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi