pawel_244 Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 Witam Panowie ponownie, jakis czas temu zakupilem w soyter.com.pl moduly (nadajnik i odbiornika 433Mhz) dzis sobie zrobilem do nadajnika dopalke ok 200mW,ladnie smiga, moze za pare dni lub moze dzis moze jutro zribe test zasiegu , SWR anteny 1,4, 1/4 fali.w odbiorniku nie majac nawet kawaleczka antenki bez problemu chodzilem po calym domu 0 szumow ani trzaskow, nadajnik zostal w piwnicy pod grubymi stropami.
Peter Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 Moje gratulacje. Czekamy na opis,dane tech. fotki np. w nowym temacie/osobnym.
pawel_244 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Opublikowano 15 Listopada 2007 Jak to sie Peter mowi po naszemu: bułka z masłem, jak sie zjadło bułke na 1,2Ghz to 433MHz to pikuś, zreszta dla zainteresowanych przygotuje to ladnie pod warunkiem NIE ZARABIANIA NA MOIM POMYSLE.
pawel_244 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Opublikowano 15 Listopada 2007 dobra panowie jak tu sie wkleja ladnie fotke, krok po kroku, znacznie lepiej mi idzie budopwanie wzmacniaczy w.cz niz wrzucenie tu fotki bo zostaje mi czerwony krzyzyk
Killerus Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 Daj se fotki na www.fotosik.pl i poterm tylko linki do nich (poprzez funkcje IMG)
pawel_244 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Opublikowano 15 Listopada 2007 Dodatkowo zakupujemy modul nadajnika na 433Mhz w sklepie soyter, no i mamy ladny i bardzo tani zestawik, moc okolo 200mW Dla nie wtajmniczonych jest to uklad mojego autorstwa wiec oficjalnie zakazuje jego powielania w celach zarobkowych. Nie podalem jeszcze cewki L5- 2zw,nawiniete na srednicy 0,3mm, drutem:srebrzanka grubosc 0,8mm
Peter Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 No i pieknie.Dodac nalezy ze plytke powinno sie zaekranowac metalowa obudowa. Do dobrego tonu nalezy dodac przepusty ceramiczne i mozna nadawac :twisted: Dla wiadomosci,dla chetnych wykonac dla siebie taki PA,wkrotce zapewne pojawi sie informacja na temat dlugosci anteny. Pawel,a jak wyglada to w praktyce.Chodzi mi o stabilnosc calego ukladu,zmiany napiec,temperatury,poziom sygnalu ?
pawel_244 Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Opublikowano 15 Listopada 2007 No zapomnialem o ekranie jest to bardzoo wazna sparawa, stabilnosc czestotliwosci taka jaka maja rezonatory ceramiczne, modulacja AM. Jezeli chodzi o antene to zapewne beda wszyscy zainteresowani antena malo - wymiarowa taka typowo do modelu 1/4 fali i np 5/8 fali do odbiornika lub nawet do odbiornika calo falowa dobrze zestrojona, mysle ze jutro wykonam testy zasiegu z antenkami 1/4fali w odbiorniku i nadajniku. Wiem ze moduly umosliwjaka transmisje nawet do 9600kbits/s. Trasmisje cyfrowa przetestuje w innym terminie. Pobor pradu tego ukladu to 180mA, przy 12V
pawel_244 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam panowie, transmisja RS przetestowana narazie w moim malym laboratorium chodzi super z tymi modulami. Pwiem tak na 9600kbits/s nie chodzilo mi wogole, 4800 jeszcze jest OK, ja sobie ustawilem na 2400 i pyka elegancko nawet przy slabych sygnalach Lada dzien zamieszcze fotke antenki, ladna antenka wystrojona na SWR 1,3/1,4
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.