Marlboro Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Tata nie pomoże bo go nie ma w kraju... A wogóle narzędzia stolarskie itp mam obcykane bo w domu w remontach pracuje od 3-4lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 No to zamieszczam kawałki kadłuba wraz z rozmiarami jak myślicie dobre będa?? (2 płozy połączone będa ze sobą w odległosci 20cm i pomiędzy nimi zrobie pojemnik 20x30x10 co mi da pojemność 6L). Dodam że sklejka ma grubość 5mm. Cieńszej nie miałem... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dafd5b11078b741c.html# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 No to zamieszczam kawałki kadłuba wraz z rozmiarami jak myślicie dobre będa?? (2 płozy połączone będa ze sobą w odległosci 20cm i pomiędzy nimi zrobie pojemnik 20x30x10 co mi da pojemność 6L). Dodam że sklejka ma grubość 5mm. Cieńszej nie miałem... http://www.fotosik.p...1078b741c.html# Strasznie niewymiarowe te pudełko będzie ,przede wszystkim z krótka ,będzie skakała jak żabka na fali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Nie no fal na tym jeziorze to nie ma.Wokól lasy a łowie w takim zakolu. A jeśli bym jej dał na maxa środek ciężkości?? A jakbym odciał dół i zwiększył jej dolną długość do 35-38cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 tu bardziej chodzi o stabilność {nie wiem czy dobrze to nazwę } wzdłużną która wynika z długości kadłuba,ja osobiście robiłem kadłub o długości 78 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 aha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 tomasxxx Jednak przedłuże ją o 20cm robiac komory na silniki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b17e21f1413d18dd.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Montuj montuj zobaczymy jak to wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Budowa łodzi (złożenie sklejenie) prawie skonczone .Teraz pytanko jak najbardziej efektywniej wyprowadzić wał podaje pliczek z painta z 2 kształtami i 3 sposobami wyprowadzenia śruby. Aha wymiary w paincie sa losowe http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c99c39eea4bfb95d.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Na moje -2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 O ile zrobisz tunele to 3 najlepsze rozwiązanie takie właśnie się stosuje ,ja sam też takie zastosowałem .Jak pisałem wcześniej tunel obudowujesz siateczką ,jeśli chcesz iść na łatwiznę to 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Hmm też tak myślałem że 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 A może dawno temu stosowany napęd typu bocznokołowiec ale nie po bokach a na rufie. Lepiej znosi zielsko, luzy, ma male obroty. Przenoszenie napedu nad woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Jestem w fazie malowania i projektowania 2 komor na zanete . Co myslicie aby czesc otwierana miala zamocowane oczko i bok płozy i otwierana była za pomoca wyciagnięcia małego bolca za pomoca serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 A jak będziesz zamykać? Czy wracać będzie z otwartą komorą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Myślałem na wracaniu z otwartą komorą i dopasuję taka długośc że po otwarciu i zmienjszeniu balastu klapa nie będzie dotykała wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Czyli standardowe rozwiązanie większość tych łódek ma tak właśnie rozwiązany ten problem ,i nie ważne czy z centralną komorą czy też z 2 bocznymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ale według mnie tomasxxx klapa nie powinna chyba dotykać wody czy może?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 W zabawkach technipeche czy carp maniac jak i w wielu innych ktore widziałem po otwarciu jakaś część klapy jest w wodzie u mnie też tak było nie przeszkadzało to w niczym nie pogarszało właściwości skrętnych itp.Ostatnią jaką poczyniłem zrobiłem tez z ze zbiornikiem centralnym lecz klapa skladała sie z dwoch połowek i juz nic nie miało kontaktu z powierzchnia wody po wyładunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlboro Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 http://www.modele.sk....priceAn&od=ASC Ten wał da rade przy silniku Mabuchi RS 550 ?? I jakie połączenie lepsze kardan czy sprzęgło kłowe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi