SiSon Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam. Czy są jakieś zalecane czynności pielęgnacyjno-konserwujące na zimę dla silników spalinowych? Warto np. membrany zostawić zsączone w paliwie na ten okres? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Wielu mówi, ze membrany powinny być"mokre". Powiem szczerze: nie robiłem tak , a jedynie zabezpieczałem silniki olejem after run k. Na wiosne wszystkie benzynki paliły jak trzeba, nitro też. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Ja nie robię nic i wszystko działa jak należy. W żarowych warto przepalić na paliwie bez nitra i zakonserwować after run. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 W benzynach na sucho potrafi wyschnąć membrana skutecznie utrudniając odpalanie na wiosnę . Do tego sztywnieją przewody ,więc ja mam w zbiorniku pół baku paliwa i na wiosnę wyleję ,zatankuję nowym paliwem i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi