Fijey Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Dzisiaj skasowałem w taki sam sposób kolejny model, nie będę pisał jaka aparatura, bo krew mnie zalewa jak poczytałem o tym badziewiu. Chodzi mi o coś pewnego do akrobata spaliny, konkretnie sprawdzone w poniedziałek od razu zamawiam łącznie z modelem
esceta Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Futaba lub JR ze wskazaniem na Futabę
Fijey Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Tak myślę nad Futabą, tylko jaki model? T-8J czy FF-7 T7CP, lub jeszcze inny?
esceta Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 To już zależy od potrzeb i zasobności portfela. Radio kupuje sie najlepsze na jakie nas stać gdyż ma ono służyć długo. Jeśli latasz spalinowymi modelami i planujesz systematyczny rozwój to mogę polecić 12 FG. Na stronie scorpiona są opisy poszczególnych modeli Futaby i można coś dopasować do własnych potrzeb.
skraf Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Znajomy ma T7CP od ponad dwóch lat, używa regularnie i jest bardzo zadowolony. Nigdy nie miał z nią problemów(czy to zasięg, czy coś technicznego). Sam miałem okazje na niej latać - bardzo przyjemnie leży w rękach.
samolocik Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 To, czy "przyjemnie leży w rękach" zależy od samych rąk. Dla mnie 6 i 7 kanałowy nadajnik Futaby nie leżał w łapach dobrze i dlatego mam T8FG zamiast T7CP i równolegle Spektrum dx6i zamiast modelu Futaba 6EX. Wymiana sprzętu bez wcześniejszego sprawdzenia jak leży w rękach była kosztowna. Spektrum mam do pianek i małych modeli (super tanie odbiorniki "orange") a Futaba do większych i droższych.
Fijey Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Jak dla mnie optymalnie będzie z T8FG, cenowo i technicznie.. Muszę w tygodniu podjechać do kolegi i popatrzeć z bliska.
M-712 Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Proponuje Aurore 9 Hiteca, sam na takiej latam i jestem bardzo zadowolony. Michał
bojler Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Odświeżę temat , co sądzicie o tym modelu Futaby http://allegro.pl/show_item.php?item=3137218054
Johny88 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam też ostatnio kupowałem Futabe, i z tego co wiem to najlepszy ich system to FASST a radio, które podałeś na allegro pracuje w systemie FHSS. A na tym systemie nie ma pełnego zasięgu. U mnie w 14SG jest możliwość przełączenia z FASST na FHSS. Więc pasują prawie wszystkie odbiorniki futaby na 2,4 ghz
Rekomendowane odpowiedzi