Skocz do zawartości

temperatura regla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

moze troche jest racji w tym, że to kolejny temat o spalonym regulatorze ale jak przegladałem forum to takiego przypadku nie widziałem, poszedłem polatać modelem i po ok 2,5 min awaryjnie ladowalem, pobieglem do modelu, ktory sie intensywnie kopcił i wyciągnąlem z niego to:

Dołączona grafika

Te lużne kawałki i kable nie sa urwane tylko.... odlutowane i to bynajmniej nie przy użyciu lutownicy :P Wicie do jakiej temperatury może sie rozgrzeać normalnie taki regulator (RAY 40A), bo nie sadzie, aby to bylo 230 stopni (temperatura topnienia cyny)?

Opublikowano

udało sie :) , ok 4-5m nad ziemia kable od zasilania odpadly i mialem sygnal braku sygnalu odbiorniku, ale model sobie jakos zakrazyl i wyladowal bez ustarki

PS

nie polecam produktow RAY'a juz drigi raz mam z nimi problmy, poprzednio spalil sie silnik, chociaz wymienili go na nowy, ale po 2 miesiacach i zaliczonej wycieczce do Czech, Chin i z powrotem...

Opublikowano

Mojemu znajomemu tez wiele razy. Ale jest uparty i dalej je kupuje :D

Miałem kiedyś Edge 540 Red Bulla i stockowy regulator zaczął płonąć przy oblocie. Zasilanie stracił 2m nad ziemią kiedy już wypuszczaliśmy powietrze, że się udało. Niestety na tych 2m model dostał wysokością kopa w dół i bęcnął pionowo w ziemię :D

Opublikowano

Panowie straszycie mnie, niedawno zakupiłem silnik i regiel Ray-a 40A z polecenia znajomego który od dawna lata na tych silnikach i nigdy nie narzekał. A z jakim silnikiem pracował ten regielek?

Opublikowano

silnik tez REY'a 400W byl przy regulatorze, akurat on sie sprawowal dosyc dobrze, zastrzeżenia mam do regulatora gowlnie a silnik o ktorym wspominalem to byl dzwonek ok 100W RAY'a

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.