Alek93 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam moze troche jest racji w tym, że to kolejny temat o spalonym regulatorze ale jak przegladałem forum to takiego przypadku nie widziałem, poszedłem polatać modelem i po ok 2,5 min awaryjnie ladowalem, pobieglem do modelu, ktory sie intensywnie kopcił i wyciągnąlem z niego to: Te lużne kawałki i kable nie sa urwane tylko.... odlutowane i to bynajmniej nie przy użyciu lutownicy Wicie do jakiej temperatury może sie rozgrzeać normalnie taki regulator (RAY 40A), bo nie sadzie, aby to bylo 230 stopni (temperatura topnienia cyny)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Udało Ci się chociaż wylądować czy model zrobił to za Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek93 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 udało sie , ok 4-5m nad ziemia kable od zasilania odpadly i mialem sygnal braku sygnalu odbiorniku, ale model sobie jakos zakrazyl i wyladowal bez ustarki PS nie polecam produktow RAY'a juz drigi raz mam z nimi problmy, poprzednio spalil sie silnik, chociaz wymienili go na nowy, ale po 2 miesiacach i zaliczonej wycieczce do Czech, Chin i z powrotem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Mojemu znajomemu tez wiele razy. Ale jest uparty i dalej je kupuje Miałem kiedyś Edge 540 Red Bulla i stockowy regulator zaczął płonąć przy oblocie. Zasilanie stracił 2m nad ziemią kiedy już wypuszczaliśmy powietrze, że się udało. Niestety na tych 2m model dostał wysokością kopa w dół i bęcnął pionowo w ziemię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Panowie straszycie mnie, niedawno zakupiłem silnik i regiel Ray-a 40A z polecenia znajomego który od dawna lata na tych silnikach i nigdy nie narzekał. A z jakim silnikiem pracował ten regielek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek93 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 silnik tez REY'a 400W byl przy regulatorze, akurat on sie sprawowal dosyc dobrze, zastrzeżenia mam do regulatora gowlnie a silnik o ktorym wspominalem to byl dzwonek ok 100W RAY'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Mam nadzieję że z moim reglem będzie ok, póki co nawet ciepły się nie robi, zobaczymy po czasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi