heksodus Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Panowie co z tym zrobić ?Mozna gdzieś ją poprostu dokupić albo dać inną? Mam kilka sztuk popsutych w ten sposób i tak leżą..Może ktoś ma jakiś patent na nową antenke.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Jeżeli chodzi o tą plastikową w nadajniku, to może zastąpić ją np anteną od routera bezprzewodowego. Jeżeli chodzi o sam przewód, to znajdziesz m.in. w laptopie jako antena karty WiFI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 A jesli chodzi o te zgrubienie na antenie? jak mam urwane,bo nie mam pojęcia co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgrubienie? Najlepiej to pokaż Pan na zdjęciu w czym rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Chodzi o samą końcówkę anteny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Cześć, to "zgrubienie" na końcu to po prostu część anteny podłączona do ekranu, większość producentów stosuje rurkę mosiężna, inni wywijają ekran a jeszcze inni nie dają nic - wybór należny do ciebie, niezależnie na co się zdecydujesz to spadku zasięgu nie powinieneś dostrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Aaaa to chodzi o antenę odbiornika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 To pocieszające,wielkie dzięki..Ktoś inny mi mówił ,ze bez tego nici z zasięgu,ale jakos nie chciało mi sie w to wierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Aaaa to chodzi o antenę odbiornika?? Jak byś rozebrał obie (z Tx oraz Rx) to okazało by się że są takie same - tylko "etui" inne..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jak byś rozebrał obie (z Tx oraz Rx) to okazało by się że są takie same - tylko "etui" inne..... Tylko ciężko urwać tą z nadajnika z uwagi na to "etui". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Urwac jak urwac ,ale one się przełamują szczegulnie jak jest ciasno i mało miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyk11 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 i ja stanąłem przed takim problemem. po wczorajszej " wywrotce" okazało się że o dziwo prawie jedyną szkodą stała sie antenka w odbiorniku. podpowiedzcie jak rozwiązać syt z przerwaniem w srodku. na forum przewaznie " pozrywane" sa miejsca przy wejściu do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 i ja stanąłem przed takim problemem. po wczorajszej " wywrotce" okazało się że o dziwo prawie jedyną szkodą stała sie antenka w odbiorniku. Skrócić ją, bo antena "właściwa" to ta czerwona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jak już masz to urwane, może warto by było zrobić eksperyment i dolutować kawałek kabelka, takiego jak do serwa o długości około 31mm (niby ma być 31,2mm), bez tych ekranów. Napisz później jak z zasięgiem. Edycja; zobacz jeszcze to KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyk11 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 czytalem na forum - ze ekran to chyba wystepuje tylko w niektórych odbiornikach ( jeżeli dobzre zrozumiałem ). i jak piszecie - właściwa antena to właśnie czerwone:) ale przeczytałem chyba z 10 tematów - i w każdym sa rozbieżności co do długości , właśnie ekranowania. Najcieńszy i najbardziej zbliżony byłby kabel ze słuchawek ( np starej nokii ). może nie ma tam ekranu - jednak jest 2 żyłowy. czy teoretycznie żyła główna może być lutowana? w a antenie TV chyba nie jest to zalecane? co do podpowiedzi: linku: a raczej odbiorniuka: u mnie niestety jest jeden pin do lutowania zaraz za drugim. Ale może jakiś kolega mi pomoże to podlutować. Nie mam aż tak dokłądnego sprzętu - lutownicy. ( precyzyjnej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 1. Tak, część czynna znajduje się w tym czerwonym. 2. Długość ekranowania znaczenie ma, ale nie aż tak wielkie. 3. Pomysł z kabelkiem od słuchawek sobie odpuść, to zły pomysł. 4. Po co to lutować jak można skrócić. Tu jeszcze coś do poczytania. KLIK Jednym działają odbiorniki po naprawie, innym niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyk11 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 tak więc lutowanie na skróconym kabelku - będzie najprościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Można śmiało skrócić ten odcinek ekranowany. W zasadzie im krótszy tym lepszy bo mniejsze straty na kablu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi