blazejpop Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam. Szukam w internecie jakiegoś profesjonalnie zrobionego modelu CAD obojętnie jakiego śmigła i nie mogę znaleźć. Może ktoś z kolegów posiada taki model w swoich zasobach lub zna jakieś miejsce, gdzie mogę coś takiego dostać? Chcę użyć takiego modelu do obliczeń aerodynamicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Napisz do APC a dostaniesz całe badania i model tez. bedzie jedynie odkształcony tzn taki jak pod czas pracy śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 W załączniku Kojani prop_igs.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazejpop Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedzi. Właśnie chodziło mi po głowie żeby do nich napisać. Tylko nie wiedziałem jaką mają politykę w takich sprawach. Napisałem do APC i chłopaki mi odpowiedzieli, że performance testy mam na stronie (które znalazłem), ale nie używają żadnych modeli cadowskich (nie ogarniam dlaczego) i w związku z tym nie mogą mi dać takiego modelu. Może zmienili politykę prywatności, albo trafiłem na mniej ugodowego człowieka niż Piotrfala. W związku z tym zwracam się z prośbą do ciebie kolego Piotrfala żebyś może ty podrzucił mi taki model. Domyślam się, że jesteś w jego posiadaniu, skoro podpowiedziałeś mi takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi