MateuszK Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 Ostrzegam przed zakupem kadłubów do f3jm wzorowanych na modelu Flaco ArtHobby od użytkownika rena400 z alledrogo. Kupiłem i powiem że się przejechałem, otrzymałem pięknie zapakowany kadłub który okazał się totalna porażką :shock:. To jak był zrobiony sprzeczało się ze wszystkimi modelarskimi normami. Połówki byly krzywo sklejone, nie pasowaly do siebie,kadłub miał być pomalowany w formie a Pan Jarek pomalował go chyba farba olejna i pędzlem, najgorsze było to ze między warstwami laminatu były pęcherze powietrza do których nie chciał się trzymać farba. Pomijam to że cały kadłub był ciężki i krzywy .Oczywiście sprzedający uważał że jego towar jest pierwsza klasa i nie chcial się zgodzić na oddanie mi pieniędzy, a potem zmienił zdanie i oznajmił mi że mam zapłacić za przesyłkę odesłać kadłub do niego a on może potem łaskawie odda mi pieniądze (nie napisał czy na pewno ) :evil: Jak się potem okazało nie jestem pierwszą osobą która kupila kadłub od tego "modelarza" :lol2: . Mogę powiedzieć że 55zł wyrzuciłem w błoto. Dowiedziałem się także że sprzedający robi kadłuby z formy którą pożyczył sobie bez pytania i narobił kadłubów które teraz sprzedaje na allegro. Jeśli kogoś to zainteresuje mogę dodać zdjęcia
MateuszK Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Opublikowano 17 Listopada 2007 Obiecane zdjęcia przepraszam za jakość
MateuszK Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Opublikowano 17 Listopada 2007 nie no fajny jest :rotfl: ładniej zrobionego kadłuba to ja nie wiedziałem, ale jak mi powiedział sprzedający bąble powietrza pod laminatem nie przeszkadzają w lataniu. Co gorsza on ciągle je sprzedaje i jest już kilka osób które dały się naciąć
meteor Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 muszę potwierdzić słowa Mateusza, większego gniota to w życiu nie widziałem :| w 1 miejscu laminat dość gruby, a kawałek obok cienki tak, że prawie go nie ma :shock: ja nie wiem kto to musiał robić i po ilu być...
arti61 Opublikowano 18 Listopada 2007 Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam Dużo rzeczy kupujemy w sieci widząc je tylko na zdjęciu, więc w wielu przypadkach kupowanie przypomina loterię . Dobrze więc, że na forach możemy podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Nie warto kierować się niską ceną.
Gość Anonymous Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Tak to już jest jak ktoś jest dusigrosik i niechce wydać na pożądny kadłub. Fakt też jest taki że takiego dziadostwa to dawno nie widziałem a nawed powiem ze pierwsze szt moich nieudanych kadłubów były ładniejsze .Inną sprawą jest to że gość pewnie nie ma bladego pojęcia o robieniu kadłubów a o kopytach i formach nie wspomne. Jak by umiał zrobić pożądnie forme a potem zrobić kadłub to by i cenna była inna . Cenił by się a zresztą wiedział by ile wysiłku kosztuje zrobienie b.dobrej formy i "wiecznej". Co się potem przekłada na wyroby i jakość.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.