plewusek Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam. Stałem się szczęsliwym posiadaczem takowego wskaźnika (znajomy obdarował mnie " no może ci się przyda' ) ale zapomniał dołożyć instrukcje bo opis co to urządzonko robi jest naklejone na nim, no i mam kłopot bo jak zapyta czy działa lub co gorsze bedzie chciał zobaczyć no to klops ; wobec czego jeżeli ktoś z braci modelarskiej może mi pomóc to bardzo dziękuje chodzi o podstawowy opis/sposób/schemat podłączania tego urządzonka dziękuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Jeśli masz na nim opisane jak działa to w czym problem? Takie mierniki mają zwykle listwę goldpinów które podłącza się do złącza serwisowego pakietu lipo. W którą stronę podłączyć powinno być opisane na urządzeniu. Tak samo jak napięcia przy których włącza się alarm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 To proste, ale cwane urządzenie, podpinasz pod wtyczkę balancera Przyciskiem tym czarnym z tyłu ustawiasz poziom napięcia sygnalizacji. Coś takiego masz ? http://allegro.pl/miernik-napiecia-buzzer-1s-8s-lipo-z-przyciskiem-i2788212615.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Możesz wstawić fotkę ? Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Witam. Stałem się szczęsliwym posiadaczem takowego wskaźnika (znajomy obdarował mnie " no może ci się przyda' ) ale zapomniał dołożyć instrukcje bo opis co to urządzonko robi jest naklejone na nim, no i mam kłopot bo jak zapyta czy działa lub co gorsze bedzie chciał zobaczyć no to klops ; wobec czego jeżeli ktoś z braci modelarskiej może mi pomóc to bardzo dziękuje chodzi o podstawowy opis/sposób/schemat podłączania tego urządzonka dziękuje Pozdrawiam Primo - WESOŁEGO ALLELUJA ! - wszystkim Kolegom. Nie mam telemetrii, więc zastosowałem najprostsze w/g rozwiązanie - czujnik napięcia na celach ( oczywiście również całkowitego) z buzzerem i migającą czerwoną diodą , gdy napięcie którejkolwiek z cel spadnie do 3,2 V (można ustawiać od 2,7 V - 3,8 V). Można go stosować do pakietów LiPo od 1 S aż do 8 S . Zamontowałem go na rzepa do mojego heli i jak śniegi stopnieją, wypróbuję - czy z np. 30m słychać buzzera ( w pokoju muszę aż zatykać uszy) lub czy będzie widoczna migająca dioda . Za 19,50 zł - można chyba zaryzykować. Link : http://allegro.pl/mi...3125754756.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi