ZARZU Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, Mam pytanko do użytkowników tańszych Hitecków, czy jakość ich się poprawiła? Chodzi mi głównie o nie zmienianie położenia centrum po zagrzaniu się serwa. Jakieś 10-12 lat wstecz miałem problemy i nie tylko ja z tańszymi Hitecami HS-225, 625, 645 ponieważ w locie potrafiły zmieniać swoje położenie neutrum. Po wielokrotnych testach okazało się, że jak tylko złapały temperatury, to centrowanie serwa się zmieniało. Na lotkach i kirunku było, to jeszcze do ogarnięcia, trzeba było co chwilę przetrymowywać ale w wysokości po 1szt na ster robił się motylek;-) Po wystygnięciu na ziemi, wracały w normalne położenie więc przed kolejnym lotem znowu trymowanie i tak dalej.... Serwa były w modelu akrobacyjnym+ "3D" z silnikiem benzynowym 26-30cc. Od tamtej pory nie używam Hiteca w ogóle. W tej chwili szukam niskobudżetowych dobrych serw: 10-12kg. tylko ciężko cokolwiek znaleźć w przystępnej cenie. Pomyślałem więc o Hitecu, tym razem cyfrowych HS-5625MG lub HS-5645MG, może po tylu latach coś się zmieniło na plus. Będę bardzo wdzięczny za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi