Kreky Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witajcie, Na początku wspomnę że to mój pierwszy post na tym forum, i kiepsko ogarniam modelarstwo. A więc tak, mam pewien problem, planuje wymianę silnika w moim Easy Starze D-EGLG. Może ktoś powiedzieć jak i na jaki zamienić?. Będzie to moja pierwsza taka operacja wykonana przeze mnie, więc liczę na jak najbardziej szczegółowe odpowiedzi. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź, Kreky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 słuchaj ja miałem w bixlerze taki motor http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=12919 i byłem bardzo zadowolony , bixler na pół gwizdka szedł jak wsciekły , nie drogi i z zapasam mocy .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreky Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 A jak dokonać przeróbki wymiany silnika? Czy muszę ten silnik wysunąć nad model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Wyciągasz ten silnik na zewnątrz z kablami , ja musialem delikatnie rozciąć te wierzyczke bo jak sklejałem bixlera to mi sie troche kable posklejały w środku ale delikatnie rozciołem wyciołem kable i wyjąłem uszkodzony silnik później ze sklejki dociołem dwa kółka mniejsze i większe , mniesze średnicy takiej żeby weszło lekko do środka otworu , drugie większe o śerdnicy zewnętrznej wierzyczki , sklejasz je razem i wklejasz do srodka i do nich dokręcasz motor , wtedy jest osadzony więcej do tyłu i wchodzi np. smigło 6x5 . o tak to będzię wyglądało , to nie moje foto u mnie było widać te kółka ze sklejki , ale pomysł podobny : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreky Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 A co ze skłonem i wykłonem silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 A co ze skłonem i wykłonem silnika? zrób tak jak na foto bez skłonów itd zrób w osi tej wierzyczki i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi