Mrmarsfly Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Robertus: Przeniosłem z przywitalni. Formalnościom stało się zadość. Ten model to Me-109. Guanli. Już go posklejałem i zamontowałem wszystko. Po podłączeniu baterii, wszystkie serwa zaczęły wariować. Instrukcją można sobie oczywiście podetrzeć... Choć papier jest trochę ostry;-) Proszę o info co dalej, ewentualnie o odesłanie do jakiejś stronki z pomocą. Nadmieniam, że wiem co to klejenie modeli. Jak dotąd wykonywałem mnóstwo modeli szybowców, ale latających swobodnie, bez sterowania. Latam też sam na paralotni z napędem, więc zasady zachowania w powietrzu sami znajome. W zimie chciałem mieć choć namiastkę tego i kupiłem model. Nie mam jednak doświadczenia z aparaturą do zdalnego sterowania i działaniem serwomechanizmów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 No cóż, niech będę pierwszy, który odradzi Ci ten model do nauki latania. Prawdopodobnie nie masz zbindowanego odbiornika z nadajnikiem. Włącz aparaturę a później model. Jeśli nadal serwa wariują to musisz zbindować odbiornik z nadajnikiem. Powinno byc w instrukcji. Jeśli wpinałeś kable od serw, to zwróć uwagę na polaryzację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi