Kolikon Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zamierzam zrobić samochód rc.Teraz nie wiem jak zrobić zawieszenie. Czy może mi ktoś pokazać plany tylnego zawieszenia? Bo przednie mam. Tak żeby z tyłu był napęd a z przodu silnik. Mam zdjęcia moich planów (ale tylko takie, że silnik będzie z tyłu) i oceńcie czy to przednie też jest złe czy bardzo złe ( pierwsze zdjęcie to zawieszenie tylnie, drugie to "hamulec" a trzecie to zawieszenie przednie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Drogi Kolego Modelarzu... Poczekaj jeszcze. Twoje pytania są jak najbardziej na miejscu, ale póki co to poproś Mikołaja , żeby Ci jakieś "wypasione" autko pod choinkę przyniósł. I żeby co najmniej te 50 kilosów wyciągało A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 To nie ,żadna uszczypliwość, a raczej partnerskie traktowanie. Nasz młody Kolega ma, jak napisał-10 lat. Więc przypomnij sobie drogi Przedmówco jak sam miałeś te lata Dobrze, że go ciągnie do modeli, ale na samodzielną pracę za wcześnie. Kiedyś modelarnie były na każdym osiedlu i wielu takich młodych zapaleńców tam trafiało... Przez długi czas modelarnię prowadziłem. Jak w Składnicy Harcerskiej powiesiłem ogłoszenie o naborze młodych to kolejka przed drzwiami stała. A teraz ? Mając 10 lat sam bez pomocy wiele nie zrobisz. A przez internet ,niczego praktycznego się nie nauczysz. Więc stąd moja porada... I moim zdaniem teraz to jest chyba najlepsza droga, do tego, żeby młody modelarz mógł się czegoś nauczyć. I to jest chyba jedyna droga... No ale zobaczymy jak ta budowa się rozwinie A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28174-wszystkie-bajery/page__st__20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jak to jest nadal aktualne to mogę ci coś podpowiedzieć- Mój mini samochód (troszkę zaniedbałem nad nim prace na rzecz innego projektu) to składanka. Zawieszenie od XMods (30zł na allegro) Aparatura modelarska 2ch Serwo 9g Jakieś proporcjonalne koła do reszty Regulator od serwa standard (mam już umówiony, muszę tylko zapłacić) 4 Aku. Ni-Hm AAA i zobaczymy Koszt (kilka żeczy już miałem) to jakieś 50zł u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 50zł u Ciebie to będzie to samo i u mnie. Nie wiedziałem co zrobić po samolocie, i pomyślałem o poduszkowcu, ale chyba przestawię się na samochodzik . Wielkie dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 50zł u Ciebie to będzie to samo i u mnie. Nie wiedziałem co zrobić po samolocie, i pomyślałem o poduszkowcu, ale chyba przestawię się na samochodzik . Wielkie dzięki za odpowiedzi Miło mi! Link do zawieszenia http://allegro.pl/xmods-kompletne-podwozie-silnik-przekladnia-i3146253211.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolikon Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Jak na razie, to kończę samolot, i brakuje mi aparatury, dlatego nic nie piszę w temacie o samochodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi