Fijey Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wczoraj dotarł do mnie nowy Yak i mam parę pytań, nie chcę kupować trzeciego modelu po ostatnim crashu gdzie prawie wszystko ucierpiało. Jakich użyć serw aby chodziło wszystko bez stresowo i jakiego w przystępnej cenie menadżera zasilania powerboxa? Silnik będzie DLE 30, więc waga modelu coś pod 5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Serwa polecam Savox 1256TG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Nie za duże te serwa? Przy tej wielkości to chyba 15kg starcza? Czytałem relacje ze przy modelu 220cm tylko na kierunku stosowane byly serwa 20kg. Tak to 12-15kg. Wiec tutaj chyba tak mocne nie jest konieczne. Tutaj masz skompletowany. Serwa jeszcze mniejsze www.ef3m.pl/yak-54-gw-axar-28cc,100.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 W sumie brałem model w F3M, więc w poniedziałek zadzwonie i spytam które polecają do tego modelu. Savoxy dobre, tylko dość drogie, szukam trochę tańszej alternatywy. A faktycznie 20kg będą trochę przesadzone, tym bardziej że nie będę tak katował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 A tutaj masz regulator napięcia www.ef3m.pl/1769,regulator-napiecia-vr-pro-firmy-dualsky-10a-liniowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 W modelemax masz dostępne serwa hiteca na bezpośrednie zasilanie z lipo i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=65_457_458 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 na bezpośrednie zasilanie z lipo i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie http://www.modelemax...Path=65_457_458 Darek, masz rację, ale pozostaje jeszcze problem odbiornika, czy może być zasilany napięciem 7,4 V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Z poprzedniego yaka został mi taki menadżer http://www.modelarski.com/produkt-Jeti_Max_BEC_2D,6845.html Do tego mogę podpiąć 2 pakiety lipo 7.4 i powinno być ok. czy lepiej zastosować coś innego sprawdzonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Darek, masz rację, ale pozostaje jeszcze problem odbiornika, czy może być zasilany napięciem 7,4 V. Choćby nawet mógł, to i tak spali się pod wpływem natężenie. Odbiorniki zwykle wytrzymują do 8A na normalnych gniazdach.W przypadku serw 7,4V możesz zastosować taki układ: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijey Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Choćby nawet mógł, to i tak spali się pod wpływem natężenie. Odbiorniki zwykle wytrzymują do 8A na normalnych gniazdach. W przypadku serw 7,4V możesz zastosować taki układ: To jaki byś polecił BEC który da sobie radę w tym zestawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Bez znaczenia. Tutaj wytrzyma nawet 3A, bo tylko odbiornik będzie pobierał z niego prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi