Ryan Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam Mam pytanie odnośnie kitów Guillows'a. Dokładnie odnośnie modeli w skali 1:16, tych których rozpiętość wynosi ok.60cm. Ile wynosi czas rozkręcania się gumy napędzającej śmigło? Czy da się (wiem o krótkim locie) wmontować 2 serwa np TowerPro SG90 na wysokość i kierunek, a za napęd służyła by guma? Taka gumówka sterowana. Czytałem, że można przerobić już kity tej wielkości na porządne RC z napędem, ale nie chciałbym zbyt szybkiego modelu na początek. Dwa serwa + odbiornik (AR500) ważyły by ok 25g, + popychacze i jakaś mała bateria, więc nie była by to 'cegła' z gumą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Lepiej wykonać szybowiec z napędem gumowym, i składnaym balsowym śmigłem, zabawa z samolotami nie ma w tym przypadku większego powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryan Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ile mniej-więcej trwa 'rozkręcanie' się takiego śmigła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 To chyba coś takiego? Jak widać kilkanaście sekund. Serwa 9g sa za duże. Daj 5g lub nawet mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi