Johny88 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Witajcie !, ostatnio przeglądając allegro natknąłęm się na totalnie złożonego fw190 od ESM. Gościu sprzedaje razem z DLE 30 i serwami. Co sądzicie o tej oferce ?http://allegro.pl/fw-190-gotowy-do-lotu-i2885130051.html . Bardzo mi się podoba i jestem gotowy go kupić a Wy co sądzicie ?? jakieś opinie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ja powiem tylko tyle że samolot strasznie mi się podoba ale ale z racji tego że nie mogłem dostać odpowiednich planów do niego, to zająłem się mustangiem jest u mnie na liście zaraz po mustangu.Ale to tylko ot to wiem że chodziło ci o inną odpowiedz czysto techniczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 No ja dlatego też najpierw kupiłem P-51 Mustang u mnie zawsze był i będzie na 1 m-cu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard2223 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam Na tym linku jest cala Foczka - kit. http://manuals.hobbico.com/top/topa0150-manual.pdf Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Sprzedający FW 190 ESM to nasz kolega z forum specjalizujący się w modelach tej firmy (o ile się nie mylę to Ryszard - powyżej). Ten konkretny model sprzedaje już chyba rok. Biorąc pod uwagę wyposażenie, wcale nie jest tani. Poza tym te modele nie są rewelacyjne - zobacz artykuły w RC Przeglądzie Modelarskim, a jeżeli tam już narzekają to coś jest nie tak z produktem. Szczególne problemy są z wytrzymałością podwozia (konieczna równa nawierzchnia) nie mówiąc o tym, że golenie główne składane są pneumatycznie co dodatkowo komplikuje eksploatację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 ... w manualu jest długonosa, moim skromnym zdaniem brzydsza od wcześniejszej wersji z BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 ... w manualu jest długonosa, moim skromnym zdaniem brzydsza od wcześniejszej wersji z BMW Nie dość, że brzydsza wersja samolotu, to jeszcze mały model ~ 1600 mm rozpiętości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Sprzedający FW 190 ESM to nasz kolega z forum specjalizujący się w modelach tej firmy (o ile się nie mylę to Ryszard - powyżej). Ten konkretny model sprzedaje już chyba rok. Biorąc pod uwagę wyposażenie, wcale nie jest tani. Poza tym te modele nie są rewelacyjne - zobacz artykuły w RC Przeglądzie Modelarskim, a jeżeli tam już narzekają to coś jest nie tak z produktem. Szczególne problemy są z wytrzymałością podwozia (konieczna równa nawierzchnia) nie mówiąc o tym, że golenie główne składane są pneumatycznie co dodatkowo komplikuje eksploatację. Jeżeli chodzi o podwozie to nie ma problemu, mam asfaltowy pas i tylko na tkich latam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Model zakupiony, pojutrze powinien być u mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Sprzedający FW 190 ESM to nasz kolega z forum specjalizujący się w modelach tej firmy (o ile się nie mylę to Ryszard - powyżej). Ten konkretny model sprzedaje już chyba rok. Biorąc pod uwagę wyposażenie, wcale nie jest tani. Poza tym te modele nie są rewelacyjne - zobacz artykuły w RC Przeglądzie Modelarskim, a jeżeli tam już narzekają to coś jest nie tak z produktem. Szczególne problemy są z wytrzymałością podwozia (konieczna równa nawierzchnia) nie mówiąc o tym, że golenie główne składane są pneumatycznie co dodatkowo komplikuje eksploatację. A i sprzedający to nie Ryszard z forum, chyba że Pan ukrywa się na forum pod innym imieniem :P Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 A i sprzedający to nie Ryszard z forum Tak Piotr masz rację, to nie Ryszard, ale Janusz z tego wątku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/23023-me-109-f-my-esm-wneki-podwozia/ . Na moje usprawiedliwienie mam tylko to, że napisałem o ile się nie mylę to Ryszard - powyżej Oby model był udany - radzę poczytać wątki dotyczące ESM w dziale. Powodzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Tak wiem, ale z tej rozmowy wynika, że model jest troche usprawniony, i z tego co sprzedawca mówił przez tel - również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Ma ktos kontakt do osoby ktora posiada P51 D od ESM? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Ja nie mam ale model jest piękny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 No wlasnie tez mnie urzekł i chcialbym porozmawiac lub poczytać o nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 FW 190 już u mnie Model jest śliczny, ale obawiam się, że dość ciężki :/ Jutro zaczne wszystko ważyć i zobaczymy jak to się ma do tego co mówi producent... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Dzisiaj sprawdzałem podwozie i okazało się, że odziwo jest szczelne A to dziwne bo słyszałem, a nawet rozmawiałem na zlocie w wilczych laskach z modelarzami z przeglądu modelarskiego, że te podwozia są na maxa nieszczelne, byłem nawet swiadkiem jak z hawkera typhona ucieka pompowane powietrze. Bardzo miła niespodzianka ) Radio zaprogramowane więc czekamy na lepszą pogode i oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Straszysz mnie.... Dawaj jakies foty:) nie bylo problemów z budowa? W rcpm jest relacja z budowy tego modelu i tak kolorowo nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 W rcpm jest relacja z budowy tego modelu i tak kolorowo nie bylo. W RCpm był Me 109 i Hawker Typhoon, FW 190 nie było. Aczkolwiek z oboma były problemy w budowie i w czasie lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ja przeciez nie budowałem tego modelu tylko odkupiłem go już jako gotowy do lotu, aczkolwiek nigdy nie był w powietrzu. Wygląda na to, że poprzedni własciciel udoskonalił kilka rzeczy bo wszystko wygląda elegancko. Niestety co do fotek to musicie troche poczekać. Nie ma mnie w domu rodzinnym - studia :/:/ AAA no bym zapomniał, jedyna rzecz do poprawy to udoskonalić mocowanie podwozia w skrzydle według mnie zamocowane jest na bardzo małej powierzchni. Odstęp między śrubami jest wg mnie za mały w porównaniu z długością goleni a te w fw 190 są mega długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi