meloow Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Krykiet jak piszesz, że twój model wzbił się na 5 metrów i zwalił na skrzydło.....!!! wsześniej napisałeś tak, że wpadł w korka wiec wszyscy przypuszczali ze wysokości kilkunastu-dziesięciu metrów!!!! Model ma 1,8 roz. w to jak mógł wpaść w korka a napewno nie dał by rady sam wyjść z lotu pionowego do poziomego. Prawdopodobnie przeciągnąłeś model i tyle. Sprawdź czy masz dobrze naładowane aku, czy silnik ze śmigłem dają odpowiedni ciąg i zrób sobie taką półkę na serwa jak ma Tomisław Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Dodam, że mój Eaasy i kamera mająsię dobrze. Zaraz idę latać. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Olo nie chodzi tutaj o wygląd ale co do wychyleń na tych okrągłych orczykach przekonałem sie na modelu ESA po założeniu tych podłużnych wychylenia poprawiły się i jak dotąd model dycha 8)(może się mylę ale to tylko moje zdanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 mucha93 jakoś cudów nie odkryłeś to normale że zwiększając odległość mocowania bowdena od osi orczyka zwiększasz wychylenie sterów a przy montażu bowdena na dzwigni jest odwrotnie im bliżej skrzydła tym większe wychylenie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Olo nie chodzi tutaj o wygląd ale co do wychyleń na tych okrągłych orczykach przekonałem sie na modelu ESA po założeniu tych podłużnych wychylenia poprawiły się i jak dotąd model dycha 8)(może się mylę ale to tylko moje zdanie) Mi też nie chodzi o wygląd ale dlaczego nazywasz te okrągłe tarcze badziewiem? Zakładasz takie jakie pasują i są potrzebne w konkretnym modelu jeżeli w Twoim moidelu ESA były za małe to nie jest powód żeby nazywać to badziewiem tylko dlatego że akurat Tobie nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 No może masz racje troszkę przesadziłem bo rzeczywiście w niektórych modelach wystarczą małe wychylenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.