robas69 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Maciej, możesz zrobić zdjęcie jak masz zamontowany MB w modelu? W wątkach masz oryginalny montaż - na tulejach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Tak się zdarzyło że kolega pyknął mi kilka fotek z ostatnich lotów więc je Wam pokaże . Mimo iż Yak teoretycznie idzie pod młotek ,latam nim dość intensywnie i naprawdę jestem z niego ogromnie zadowolony. Faktem jest że nie potrafię jeszcze wyciągnąć (i pewnie długo nie ) z niego pełni mozliwości ale poczynam sobie coraz śmielej. Zaszły pewne zmiany w podwoziu a mianowicie wymieniłem koła na 100 mm Kavany i jest o wiele lepiej niż na fabrycznych ,środek ciężkości chyba został dobrany optymalnie do moich potrzeb i umiejętności. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak przyszły kupujący wymieni podwozie główne na węgiel to będzie jeszcze bardziej zadowolony, dodatkowo wymiana podwozia ogonowego również na wungiel i będzie lżejszy o ~180g ) Ja usiebie wywaliłem to aluminium... ps. fajne ujęcie z zawisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Racja Piotrek ,można trochę odchudzić.. Jeśli idąc dalej, chcąc zrobić latającą "gazetę" to można by sporo urwać w moim Yaku zaczynając od kołpaka ok 60 g ,następnie owiewki kół ok 100 g, tłumik pitts ok. 100 g cięższy od seryjnej puszki, Max Bec ok 100 g ,węglowa rura skrzydeł min. 100 g plus te ok 180 g gdyby zamienić podwozie na węgiel. Praktycznie sporo, tylko czy jest sens.Oczywiście że do hardkorowego 3 D być może by wartało, natomiast do amatorskiego,freestylowego latania można wg mnie zostawić jak jest.Miałem takie doświadczenie z Yaczkiem Haikonga że w max. odchudzonej wersji z lekkim pakietem latało mi się gorzej ,jak z dużo cięższym modelem dociążonym pakietem o większej pojemności. Jeśli Yak się nie sprzeda,a coraz bardziej mi go szkoda i chyba wycofam aukcję to być może spróbuję zrobić go max. lekkiego i napiszę jak różnica w lataniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Rafał, latasz na 2,4 GHz. Stosujesz filtry ferrytowe na przewodach serw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi