robas69 Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 Maciej, możesz zrobić zdjęcie jak masz zamontowany MB w modelu? W wątkach masz oryginalny montaż - na tulejach.
Shock Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 Tak się zdarzyło że kolega pyknął mi kilka fotek z ostatnich lotów więc je Wam pokaże . Mimo iż Yak teoretycznie idzie pod młotek ,latam nim dość intensywnie i naprawdę jestem z niego ogromnie zadowolony. Faktem jest że nie potrafię jeszcze wyciągnąć (i pewnie długo nie ) z niego pełni mozliwości ale poczynam sobie coraz śmielej. Zaszły pewne zmiany w podwoziu a mianowicie wymieniłem koła na 100 mm Kavany i jest o wiele lepiej niż na fabrycznych ,środek ciężkości chyba został dobrany optymalnie do moich potrzeb i umiejętności. 1
r0n4ld1 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak przyszły kupujący wymieni podwozie główne na węgiel to będzie jeszcze bardziej zadowolony, dodatkowo wymiana podwozia ogonowego również na wungiel i będzie lżejszy o ~180g ) Ja usiebie wywaliłem to aluminium... ps. fajne ujęcie z zawisu
Shock Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 Racja Piotrek ,można trochę odchudzić.. Jeśli idąc dalej, chcąc zrobić latającą "gazetę" to można by sporo urwać w moim Yaku zaczynając od kołpaka ok 60 g ,następnie owiewki kół ok 100 g, tłumik pitts ok. 100 g cięższy od seryjnej puszki, Max Bec ok 100 g ,węglowa rura skrzydeł min. 100 g plus te ok 180 g gdyby zamienić podwozie na węgiel. Praktycznie sporo, tylko czy jest sens.Oczywiście że do hardkorowego 3 D być może by wartało, natomiast do amatorskiego,freestylowego latania można wg mnie zostawić jak jest.Miałem takie doświadczenie z Yaczkiem Haikonga że w max. odchudzonej wersji z lekkim pakietem latało mi się gorzej ,jak z dużo cięższym modelem dociążonym pakietem o większej pojemności. Jeśli Yak się nie sprzeda,a coraz bardziej mi go szkoda i chyba wycofam aukcję to być może spróbuję zrobić go max. lekkiego i napiszę jak różnica w lataniu .
robas69 Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Rafał, latasz na 2,4 GHz. Stosujesz filtry ferrytowe na przewodach serw?
Rekomendowane odpowiedzi