GregorianR Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam. Jest mój mój pierwszy poszt w tym dziale, więc bądźcie wyrozumiali Postanowiłem zrobić RWD5, ale tym razem z balsy i sklejki i na to depron (wiem że mnie za to zrównacie z ziemia, ale wzmocni to całą konstrukcje) a później okleje całość papierem pakowym. Model będzie napędzany silnikiem asp 2,5cm. A tak wyglądają prace wykonane do tej pory Stateczniki i stery wykonane z listewek balsowych oklejonych depronem 3mm Skrzydło od RWD elektryka. Mam nadziej ze wytrzyma po oklejeniu papierem(wiem ze to nienajlepszy pomysł) Zmieniłem końcówki płata i tu mam pytanie czy zmieni się srodek ciężkości :?: bo doszło około 8cm Tak wygląda kadłub z balsy 4mm i listewk sosnowych ale nie pamiętam jakich :oops: Waga kadłuba jak na zdjęciach wynosi około 80gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 GregorianR ma być balsiak a tu na zdjęciach jakiś wiedze jakis depron ?! czyli pół balsiak pół depron super że eksperymentujesz z różnymi materiałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 W podtemacie jest napisane ze to model balsowo sklejkowo depronowy miałem go okleić folią, ale jak okleje depronem to wzmocni konstrukcje, a tego mi potrzeba na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 GregorianR, Ciekawa konstrukcja z tej balsy .. tez kiedys myslalem nad RWD 5 na silniczek spalinowy Bede sledzil temat i czekam na dalsze fotki z budowy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Zdjęcia się nie otwierają :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekskr Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 u mnie otwierają się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 GregorianR, Ciekawa konstrukcja z tej balsy .. tez kiedys myslalem nad RWD 5 na silniczek spalinowy Bede sledzil temat i czekam na dalsze fotki z budowy;] Robie ten modelik bo jako jedyny tylko, ze w wersji elektrycznej przezył dłuzej niz 3 miesiące. Latało mi się nim łatwo więc na początek będzie jak w sam raz. Prace nad nim bedą posuwały się powoli bo nie mam zabardzo czasu. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Model fajny powstaje, tylko jednej rzeczy się obawiam silnik 2.5ccm i zbiornik, ważą więcej niż cały napęd elektryczny,na 130cm może być trochę ciężki ale zobaczymy Ten silnik pociągną by takiego depro-balsiaka 1.5m :wink: Życzę powodzenia w budowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Model fajny powstaje, tylko jednej rzeczy się obawiam silnik 2.5ccm i zbiornik, ważą więcej niż cały napęd elektryczny, i czy wystarczy ten 1m rozp.(o ile dobrze pamiętam, tyle ma RWD) na taki napęd? Ten silnik pociągną by takiego depro-balsiaka 1.5m :wink: Życzę powodzenia w budowie . z tego co pamiętam to model ma rozpiętość około 130 cm a nie 1m. A u mnie jest jeszcze dodane około 8cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciu Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam! Z takim napędem model będzie szedł w górę jak rakieta ! Mój RWD-5 ( w budowie ) w skali 1:4 posiada napęd 15cm3 ( Magnum FS 91 ). Życzę powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Piciu napisz cos wiecej o swoim RWD . Jakies wymiary czy przewidywana mase .. Mam nadzieje ze GregorianR sie nei obrazi ze w jego wątku podasz te dane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Sprawdziłem ma 130cm, mój błąd przepraszam :| ,jednak dalej mnie ciekawi jak to będzie latać przy tej wadze.Z niecierpliwością czekam na oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szelbi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ma on duże szanse,gdysz ma nadwyrzke mocy i silnik go bendzie ciongnoł na luzie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ma on duże szanse,gdysz ma nadwyrzke mocy i silnik go bendzie ciongnoł na luzie :roll: czlowieku nie jestem w stanie wytrzymać byków jakie walisz :evil: czy to serio tak trudno NAJPIERW nauczyć sie odrobinę polskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 No fakt. Cztery takie ewidentne byki w jednym krótkim zdanku, to chyba nasz rekord forumowy!!! Panie Obermoderatorze! Wnioskuję o przyznanie specjalnego wyróżnienia. :ble: A swoją drogą ciekawe, co na to Pani od polskiego? Jak ocenia Twoje wypracowania? Tutaj niestety nie ma "letko"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Tyle byków w tak krótkim zdaniu :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ....panowie, wolnego, to pryszcz - mój nieodżałowany kolega pisał mózg - 'musk'. Ale wtedy nie wymyślono jeszcze tych wszystkich dys- i nazywano to lenistwem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 a ja zaobserwowałem, że w przynajmniej trzech tematach jednocześnie toczymy takie dyskusje, na temat ortografi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 I co? Czy choć na jotę wpłynęło to na poprawność pisania tych najbardziej zdysleksiałych? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.