GregorianR Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No i RWD doczekał się skrzydeł, długo to trwało ale nie miałem czasu na klejenie. Zeberka z balsy 2, keson tak samo, dźwigar z sosny 5x5. Wyszedł mi duzy wzonis skrzydeł 10 cm na strone, bedzie to przeszkadzało czy nie powinno mieć znacznego wpływu na właściwości lotne? Oprócz skrzydeł zamontowałem półke z serwami. Jutro dokończe skrzydło no i moze okleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazoo Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Jeśli tylko model będzie sterowany kierunkiem i wysokością to duży wznios skrzydeł jest jak najbardziej wskazany. Daje stabilność kierunkową w locie po prostej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Tak będzie sterowany tylko wysokością i kierunkiem no to mozna zacząć oklejać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 No i skrzydła wstęnie oklejone. Pozostało odciąć nadmiar folii i wkleić pasek na srodku skrzydła. Troche kolorowe, ale miałem resztki folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 No i RWD w końcu skończony Próbowałem go nawet oblatać z marnym skutkiem. Starty odbywały się z reki. Po wyrzucie lot wyglądał jak by silnik nie dawał rady albo jak bym go przeciągnął wysokością( zwalał się na skrzydło raz na jedno raz na drugie) i kończył kretem. Waga w przybliżeniu 1,2kg, ale podam dokładnie jak zważę. Teraz mam pytanie ile powinien ważyć by dobrze latał na silniku 2,5cm? Spróbuję jeszcze startować z pasa może jak się rozpędzi to poleci jeśli nie to wymienię silnik na mmvs 3,5cm. Jeszcze fotka słabej jakości bo robiona kom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.