Skocz do zawartości

RWD5

GregorianR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i RWD doczekał się skrzydeł, długo to trwało ale nie miałem czasu na klejenie.

Zeberka z balsy 2, keson tak samo, dźwigar z sosny 5x5.

ddf5e6aff37975e9.jpg

1278246d407a7181.jpg

c7cf6e98001c205a.jpg

Wyszedł mi duzy wzonis skrzydeł 10 cm na strone, bedzie to przeszkadzało czy nie powinno mieć znacznego wpływu na właściwości lotne?

Oprócz skrzydeł zamontowałem półke z serwami. Jutro dokończe skrzydło no i moze okleje.

Opublikowano

Jeśli tylko model będzie sterowany kierunkiem i wysokością to duży wznios skrzydeł jest jak najbardziej wskazany. Daje stabilność kierunkową w locie po prostej.

• 1 rok później...
Opublikowano

No i RWD w końcu skończony :D Próbowałem go nawet oblatać z marnym skutkiem. Starty odbywały się z reki. Po wyrzucie lot wyglądał jak by silnik nie dawał rady albo jak bym go przeciągnął wysokością( zwalał się na skrzydło raz na jedno raz na drugie) i kończył kretem.

Waga w przybliżeniu 1,2kg, ale podam dokładnie jak zważę. Teraz mam pytanie ile powinien ważyć by dobrze latał na silniku 2,5cm? Spróbuję jeszcze startować z pasa może jak się rozpędzi to poleci jeśli nie to wymienię silnik na mmvs 3,5cm.

Jeszcze fotka słabej jakości bo robiona kom.

462ff6f690b681e4m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.