Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 witam jestem tu nowy licze na pomoc zakupiłem model SAMOLOT PHANTOM SUPER 210 na allegro złorzymem go nałodowalem akmulator i start i szok tu pojawił sie problem model wzbija sie w gure na ok 3-2m i spada nie wiem co zrbić koleś z allegro powiedał ze sprzedał z 40 sztuk i wszystkie latały prosze o pomoc moje gg 744899 pozdawiam zalerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Naliczylem 15 bledow.Chyba trzeba mu pomoc,zacznijmy od j.polskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 sorra za błedy dyzortografik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Sprawdź, czy na allegro nie sprzedają też słowników ortograficznych. Sorry - nie mogłem wytrzymać. Nie będę komentował, jaki to model, ale pomimo wszystko powinien też jakoś latać. Może jest źle wyważony i/lub zwichrowany. Patrząc na konstrukcję modelu, może mieć wykrzywiony ogonek lub zwichrowane powierzchnie sterowe. Najpierw spóbuj, jak model szybuje bez włączonych silników. Wyrzuć go dość energicznie prosto przed siebie, raczej lekko w dół, nigdy w górę. Model powinien szybować płasko przynajmniej kilka - kilkanaście metrów. Opisz swoje doświadczenia po takiej próbie. Niestety jest to jeden z tych modeli, które są w stanie skutecznie zniechęcić do modelarstwa. Dobrze by było, aby admin przeniósł ten wątek do piaskownicy. EDIT: Pisałem jednocześnie z Peterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Bo znalazł 40 frajerów :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 jak wywrzyć ten model czy kupić coś lepszego :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Zacznijmy od tego, że zanim cokolwiek wyślesz, przeczytaj to ze trzy razy! Orientacyjnie SC (środek ciężkości) powinien być w 1/3 cięciwy płata przy kadłubie. Pamiętaj, że jest to model do latania przy bezwietrznej pogodzie. Z kupowaniem czegoś innego poczekaj. Najpierw duuuuużo poczytaj i ewentualnie pytaj, ale nie w taki sposób, jak do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szelbi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Nie wiem czy umiesz ale sprubój sprawdzić jak są ustawione skrzydła w jakim stopńu są ustawione do osi modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szelbi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Bo mój model wicherek 25 po paru remontach na wysokości 3-5metrów zaczynał spadać i cały czas był bardzo nerwowy. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Szelbi, edytuj posty! najwazniejsze to psrawdzic wywazenie Szelbi, jesli Twoj wicherek był dosc nerwowy to musiał miec tylne wyważenie, a jeśli przepadał to na pewno je miał. EDIT:/mammuth, nie przypominam sobie, abym dublował posty... EDIT:/pisałeś, jakbym to ja tutaj najwięcej zaśmiecał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szelbi Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Niestety przepraszam ale dobrze był wyważony ,tylko zile mi się sklejło łoże od skrzydeł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 a ja dalej nie wiem czemu nie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 magnum jesteś z Warszawy. Duże miasto. Na forum jest masa Warszawiaków ,i na pewno jeśli ładnie kogoś z Twojego rejonu poprosisz to przeprowadzi inspekcje modelu ,i ewentualnie powie co jest nie tak z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.