Damiox Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jaki polecacie samolot RTF do 240 zł. Nie związane z robieniem własnych modeli ;d Nie zależy mi na prędkości. To będzie mój pierwszy model. Ewentualnie mogę przekroczyć trochę budżet. Widziałem dużo trenerków i pełnokadłubowych dolno płatów ale który dobry. Zależ mi na wyglądzie i pełnym kadłubie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jak to pierwszy model to żaden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Model, model, zabawka bardziej w tym zakresie cenowym. http://www.rc-team.p...01-p-20105.html http://www.sklep.mod...-rc-nine-eagles To też złe? Nigdy nie latałem, a nie zamierzam na razie latać drogimi 6ch, więc może 3ch na początek? Oba są dla mnie wystarczające, latają na filmach tak jak oczekiwałbym (stabilnie). Jak wygląda prawa z prędkością, można np. lecieć wolno i szybko (głupie pytanie, bo jest możliwość sterowania prędkością, ale upewniam się czy zabawka-model będzie w stanie polecieć wolno). Czyli: czy te dwa modele-zabawki są do kupna dla początkującego za niską cenę (260 więc tanio )? Mam nadzieję, że pozytywnie je ocenicie. Jest coś lepszego, dawajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ten szybowiec lepszy. Zdajesz sobie sprawę, że tak lekki samolocik to na pogodę z zerowym wiatrem a najlepiej na halę. Mimo wszystko ja bym go nie brał. Fajny jest ale zupełnie nie rozwojowy, taka zabaweczka do polatania na ogrodzie. Jak Cię wciągnie modelarstwo to będziesz kupował znowu wszystko od zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 No ale co, uzbieram na 600 zł, kupie a to mnie nie pociągnie? To jak to nie, prosiłbym o linka jaki byś brał na moim miejscu. Tak jak mówię, wolałbym, aby był wolniejszy. W poziomie 300-400 zł da się już zmieścić z jakimś dobrym samolotem? Robertus, a coś tego typu jest lepsze? Czy po prostu próbujesz mi przekazać, aby brać 4CH ? http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4758,yak-54-4ch-rtf-2-4-ghz-zestaw-rc-nine-eagles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Wolniejszego to chyba już nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Nie no, ten co teraz podałem jest spoko jeśli chodzi o prędkość. Co byś powiedział o tym co podałem, i co byś kupił na moim miejscu (taki powrót do początków )? A ten: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4760,xtra-300-4ch-rtf-2-4-ghz-zestaw-rc-nine-eagles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Damian wejdź na ikar rc i zajrzyj do przecen jest tam naprawdę sporo modeli w dobrych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ten sklep odpada Co byście polecili jeszcze z najtańszej półki 4ch? http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4760,xtra-300-4ch-rtf-2-4-ghz-zestaw-rc-nine-eagles http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4758,yak-54-4ch-rtf-2-4-ghz-zestaw-rc-nine-eagles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Jak nie jesteś pewien czy latanie Cie wciągnie to kup ten mały modelik. Gdy ci przejdzie to stracisz tylko 250zł. Ale jak już wiesz, że to będzie Twoje hobby to kupił bym już bardziej normalny sprzęt latający. Normalny mam na myśli z normalną aparaturą, która podłączysz do komputera i będziesz mógł polatać na symulatorze zanim zaczniesz latać prawdziwym modelem. A później będziesz mógł dokupić dodatkowy odbiornik do samolotu, który sam zrobisz. Ja nauczyłem się na Wing Dragonie Sportster. Koszt za wszystko co potrzeba to około 450zł. Dobrym wyborem jest też beta 1400 pelikana lub jej klony. Tu koszt nieco większy, ale też i model wart tej ceny. PS. Niech Ci się nie wydaje, że mały samolot wolno lata, to nie ma nic do rzeczy. PS2. Nie patrz na wygląd modelu. Pierwszy samolot ma nauczyć Cie latać. Ma być skuteczny, a nie ładny. Jeśli kupisz takiego akrobata jak w linkach to gwarantuję Ci, ze nacieszysz się nim góra 5 sekund. Rozbijesz go zaraz po starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wez poszukaj sobie motoszybowca najlepiej i na nim polataj a nie modele typowe do akrobacji Jaki Edge czy inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Samolot ma mieć 4ch? A motoszybowce czym różnią się od samolotu? http://nikogroup.pl/...lowa-p-276.html A taki motoszybowiec jest dobry? Zasieg wystarczy? Jest to 4CH, za tą cenę niespotykany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 To jest złom modelarski. Nie kupuje się takich zabawek bo to tylko strata pieniędzy. Jak chcesz jakiś model latający to możesz kupić Easy Star II lub Blixer 2 lub tym podobne. Taki samolot kosztuje ok 300 PLN bez aparatury. Do tego aparatura 300 PLN Na początek możesz pogadać z ludzmi z okolicy może ktoś pożyczy ci aparaturę na pierwsze loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ja tam spokojnie odkładam kasę i w przyszłości może coś zmontuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Na razie tak jak Mariusz będę odkładał kasę P.S. Jakie są najlepsze sklepy internetowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 380zł http://allegro.pl/samolot-wing-dragon-slow-2-4ghz-rtf-zd-ster-i2881410403.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Oba Wing`i są warte swojej ceny? Jeśli tak, to już ewentualnie uzbieram na ten droższy i koniec tematu pierwszego "latadła" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tańszy jest 3 kanałowy i ma mniejszy pakiet. Droższy ma cztery kanały i wiekszy pakiet. Kup tego tańszego, z biegiem czasu możesz go łatwo przerobic na 4ch. Porównanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiox Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 No więc kupię tańszego Apke z Winga można podłączyć do symka ? Jeśli nie, to będę jeszcze odkładał kasę na apkę treningową (Tak to nazwać?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tak, ja mam podłączone kabelkiem audio-mono w windowsie XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi