marcino477 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są zalety i wady tego nadajnika. Jaki jest jego maksymalny zasięg i jakie wartości wyświetla telemetria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Z wad to chyba ekran dotykowy - bo dotykowy i duzy i generuje duże zapotrzebowanie na energię. Jest podane że w stand-by pracuje 10h. Czyli jak sie go używa to znacznie krócej. A to jest mało. Analogicznie posiadacze 18MZ tez nie zawsze z tego powodu sa zadowoleni. Interfejs drobniutki i chyba rysika będzie trzeba używać - a to pewien dyskomfort. Co do zasięgu, to w dużej mierze zależy od odbiornika, a tutaj brak danych. Ogólnie zasięg 1,5km powinien być w 'zasiegu' aparatury Moduł telemetryczny 'zewnętrzny' zgrabny - pytanie jakie czujniki są dostępne i w jakich cenach. W instrukcji brak jakichkolwiek informacji nt. telemetrii. Więc na razie wielka czarna dziura na tym polu to tak na szybko opisałem swoje widzimisię - aparatury nie miałem w ręku, instrukcja się zasysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A to jest mało. Analogicznie posiadacze 18MZ tez nie zawsze z tego powodu sa zadowoleni. Tak na dobrą sprawę po każdym locie muszę ładować bo nie znam ani dnia ani godziny jak zacnie się drzeć. W T10C naprawdę mało mnie interesował pakiet zasilający nadajnik. Tygodniami nie ładowałem. Warunek był tylko jeden. Latanie a nie bawienie się w programowanie. W 18MZ po zaprogramowaniu ładuję, po przyjściu z lotów ładuję. Ekran żre strasznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Nie mają jakiejś opcji wygaszacza, stand by? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Mają. Ale po co wtedy telemetria i takie tam wyświetlane informacje? Czasami szybko sie zerka na wyświetlacz. A jak Konrad napisał, gdy cos wiecej zmienisz i ustawiasz to ... Hoho. W ogole ten nadajnik ma pakiecik 3000mAh - to raczej nieduzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są zalety i wady tego nadajnika. Jaki jest jego maksymalny zasięg i jakie wartości wyświetla telemetria Wady:modulacja DSSS.Wszystkie znane firmy uzywaja FHSS(Graupner HoTT,Futaba,WEA,Jeti,MPX M-Link) Zalety:chyba tylko cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jaki jest jego maksymalny zasięg i jakie wartości wyświetla telemetria Hmm..... Kup markowe radio i nie bedzie problemu z zasięgiem jesli się o to martwisz. Walkeria to chyba nie tak dawno zabawki robiła. Cos im tam wyszło na wzór SANWy i błala - jest radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekG Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam. Kupilem ja w zeszlym roku i jak na razie jestem zadowolony Z wad to chyba ekran dotykowy - bo dotykowy i duzy i generuje duże zapotrzebowanie na energię. Moze, to i prawda jesli chodzi o pobor energii, ale nie zauwazlyem duzego wplywu na czas pracy backlight mam ustawiony na 15 sec. Jest podane że w stand-by pracuje 10h. Czyli jak sie go używa to znacznie krócej. Dziala jak napisano A to jest mało . Dla mnie ok Interfejs drobniutki i chyba rysika będzie trzeba używać - a to pewien dyskomfort. Ja jestem zadowolony, i tak uzywam klawiszy. Icony sa podobne do ipohn'a Co do zasięgu, to w dużej mierze zależy od odbiornika, a tutaj brak danych. Ogólnie zasięg 1,5km powinien być w 'zasiegu' aparatury Nie mam zamairu biegac 1.5km aby sprawdzic Moduł telemetryczny 'zewnętrzny' zgrabny - pytanie jakie czujniki są dostępne i w jakich cenach. W instrukcji brak jakichkolwiek informacji nt. telemetrii. Więc na razie wielka czarna dziura na tym Telemetry ~50$ plus sensory, GPS ~25$ i dziala ok, Odbiorniki ~20(7 channels) -50$ (12) ale mozna dosta za 10$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123gerap Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 witam ,cos wiecej na temat ustawien,jakie menu proste czy skomplikowane,czy warto zakupic bo mam na nie ochote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekG Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 menu jest dosc skomplikowane ale mozna szybko zrozumiec o co biega. Dokumentaja jest dosc lakoniczna (zostala napisana przez jekiegos tam experta z rcgroup). Pobierz http://www.walkera.com/en/download.php?id=&cat_id=0&type=&page=3. Technical support calkiem ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi