Piotrek_F3J Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam Postanowiłem zbudować jakiegoś akrobata z balsy,wybór padł na "Speed 400 Aero" :wink: Model bedzie miał 85cm rozpiętości,planowany dosyc lekko bo na ok.300g z wyposażeniem które wazy ok 150g,wiec zostaje 150g na model,hmm moze sie uda 8) narazie co zrobiłem to statecznik pionowy,jutro ide po balse i ruszam dalej Jesli ktoś ma jakies uwagi dotyczące modelu prosze pisać :mrgreen: Wyposażenie jakie zastosuje: silnik 24g 300g ciągu przy 2S, regl 12A akku li pol 850mAh i 1050mAh oczywiscie 2S serwa 3xTP 9g lub inne 9g odbiornik hitec 20g Fotka tego co niedawno zrobiłem : Jutro ciąg dalszy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam nadzieje ze tym razem dokonczysz projekt Bo cessna lezy juz ho ho czasu....................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam nadzieje ze tym razem dokonczysz projekt Bo cessna lezy juz ho ho czasu....................... Teraz dokacze na 100% !! Cessna czeka na lepsze czasy :rotfl: Ale mam nadzieje ze poleci na następny rok !!! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 tylko nie zapomnij zrobić dłuższego nosa bo będziesz musiał ołów pąkować do przodu i wtedy w 300g sie nie zmieścisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 tylko nie zapomnij zrobić dłuższego nosa bo będziesz musiał ołów pąkować do przodu i wtedy w 300g sie nie zmieścisz. A o ile tak cm mniej więcej??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 hmmm...mówisz że model ma wyjść ok 300g, może nawet więcej. Twój silnik ma uciąg 300g, to może być mało, żeby polatać akrobatem. tu musisz mieć troche wiekszy ciąg niz na styk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 hmmm...mówisz że model ma wyjść ok 300g, może nawet więcej. Twój silnik ma uciąg 300g, to może być mało, żeby polatać akrobatem. tu musisz mieć troche wiekszy ciąg niz na styk... jak kupie pakiet 3S to bede miał ciąg 480g :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 ak kupie pakiet 3S to bede miał ciąg 480g jeśli tyle na naładowanej baterii to ciągle za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 myślę ze gdzieś ok. 4cm. Ew. możesz zawsze pakiet do tyłu przesunąć niż ołów dodawać na nos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Proponuje wzmocnic stateczniki Kiedy ja wykonalem swoje stwierdzilem ze beda zbyt wiotkie... tylko ze mam zamiar wpakowac do modelu silnik 500g wiec moze dlatego. Zrobisz jak uwazasz ale zawsze beda mocniejsze a wagi niewiele dojdzie Nieodczujesz tego praktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 OK Marcin wzmocnie tez własnie tak myślałem Plany mozna znaleść tu : http://www.flymodels.co.uk/plans/sp400aero/sp400aero.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Tymczasem mam juz gotowe stateczniki,moze jeszcze dzisiaj wezne sie za kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Widze ze praca wre Dobrze ze zrobiles te wzmocnienia. Niezapomnij o malym trojkacie w poziomym stateczniku abys mial gdzie zamontowac dzwignie. Widac to u mnie na fotce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Aktualnie mam juz jeden bok kadłuba i sie zastanawiam czy zrobic mocowanie skrzydla na sruby nylonowe czy kleic na stałe ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Sruby nylonowe beda lepsze, zawsze zdemontujesz czy do transportu czy do naprawy Niema co kombinowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 No to bedą śruby wczoraj zrobiłem bok kadluba,dzis bede kleił drugi a piatek planuje wkleic dolne rozrórki(dół) , i w sobote chce zacząc skrzydło :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 nie wiem czy to kwestia zdjecia-fotografia sprawia wrazenie jakby kratownica kadluba byla wykonana z zielonego depronu. Jesli tak jest to moge Cie zapewnic-to nie zda egzaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 w tytule wyraźnie napisane jest że to balsiak...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ja wykonałem ten model w wersji depronowej - wg pomysłu @Motylastego. Lata wyśmienicie :]. Niestety z tego co widzę jest cięższy od wersji balsowej bo mój gotowy do lotu waży ~400gram, a balsowe ważą po ~300gram. Plusem wersji depronowej jest to, że bardzo szybko się naprawia (co mi się bardzo przydaje bo często strasze krety :twisted:). Gdy tak patrzę na Twoje zdjęcia to coraz bardziej mam ochotę wykonać go w wersji balsowej :]. Jest to super model, nie stresuj się gdy nie zmieścisz się w założonej wadze bo i tak będzie super latał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jak postepy? Mam nadzieje ze ten temat nieskonczy jak cessna Licze na ciebie Piotrek 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.